Συνταγματολόγος Η.Νικολόπουλος: O Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει την Χρυσή Αυγή από τις ευρωεκλογές - ΒΙΝΤΕΟ


Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ηλίας Νικολόπουλος, αν και είναι πολιτικός αντίπαλος, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του επανέλαβε τα όσα υποστήριζε εδώ και καιρό για τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής. Στο ραδιόφωνο του καθεστωτικού βήματος είπε ότι κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει την ...

Χρυσή Αυγή και οποιοδήποτε άλλο κόμμα.
«Υποστηρίζω τη θέση, όπως και ο ομότεχνός μου Ευάγγελος Βενιζέλος από το Πασόκ, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα απαγορεύεται διάλυση πολιτικών κομμάτων, οποιαδήποτε ιδεολογία και να έχουν. Επομένως, το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα μελλοντικά εμφανιστεί, ιδεολογικά μπορεί να καταπολεμείται στην ανοιχτή δημοκρατία που κατοχυρώνει το Σύνταγμα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η βασική τοποθέτηση, την οποία έχει και δίνει στους φοιτητές του, στη σελίδα 449 του βιβλίου του, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος του Πασόκ», είπε χαρακτηριστικά.
Τα ίδια επανέλαβε και στο ραδιόφωνο του "Παραπολιτικά" σημειώνοντας ότι ακόμα και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πρέπει να ψηφίζουν. «Δεν πρέπει να στερούνται το δικαίωμα της ψήφου στη Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι στον Κορυδαλλό», σημείωσε ο καθηγητής Ηλίας Νικολόπουλος.
Επέμενε ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει από τις εκλογές, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν κι άλλα θέματα που αφορούν τους βουλευτές της όπως το δικαίωμα της ψήφου στη Βουλή: «Είναι προφυλακισμένοι κι όχι καταδικασμένοι. Δεν πρέπει το δικαίωμά τους αυτό να το στερούνται και να το εκμεταλλεύεται ευκαιριακά κάθε πλειοψηφία».
Βέβαια αυτές οι νέες παρεμβάσεις έγιναν μετά την στοχοποίηση του από την χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά της οποίας οι μηχανισμοί προσπάθησαν να τον κάνουν να "μετανοήσει" για τις αλήθειες που έλεγε για την αντισυνταγματικότητα των διώξεων κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε διάφορα κανάλια και ΜΜΕ.
Υπενθυμίζουμε μερικές από τις δημόσιες τηλεφωνικές εμφανίσεις του για τις οποίες «διώκεται»…

Αντιρήσεις - Kontra Channel (16/03)



Εναλλακτικό Δελτίο - Κανάλι ART (20/3)



Ελεύθερος Σκοπευτής - Κανάλι "Ε" (16/01)