Την ίδια χρονική στιγμή κατά την οποία η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά επιβάλλει την απόλυτη συνωμοσία σιωπής, προκειμένου να αποκρύπτονται τα σκάνδαλα του αντεθνικού Καθεστώτος και των κομμάτων της διαφθοράς, ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα μέλη του κοινοβουλίου, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, διαμορφώνεται κατά τρόπο τέτοιο ώστε η διαπλοκή να ...
συνεχίσει να αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα χαρακτηριστικό της πολιτικής ζωής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδικό άρθρο το οποίο ενσωματώθηκε στον Κώδικα Δεοντολογίας ο οποίος αφορά τα μέλη του κοινοβουλίου, οι βουλευτές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κοινοποιούν τα ταξίδια τους, ούτε λεπτομέρειες που σχετίζονται με τον προορισμό, τον λόγο του ταξιδιού, το κόστος του και τα άτομα τα οποία συμμετείχαν.
Πλέον σημαντικό στοιχείο όμως, το οποίο θα περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες στον υπό διαμόρφωση Κώδικα Δεοντολογίας, είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές δεν θα έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τις εξωκοινοβουλευτικές τους δραστηριότητες! Σ' αυτά τα πλαίσια, οι βουλευτές του κοινοβουλίου θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δηλώνουν δώρα τα οποία λαμβάνουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογενείας τους, των οποίων η αξία ανέρχεται στο 1% της βουλευτικής αποζημίωσης, ήτοι 700 ευρώ περίπου.
Εισηγήτρια του Κώδικα Δεοντολογίας, η γνωστή από τις ανθελληνικές της θέσεις και σφοδρή πολέμιος της Χρυσής Αυγής, Μαρία Ρεπούση. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μάλιστα, τόνισε πως ο Κώδικας Δεοντολογίας είναι απαραίτητος καθώς ισχύει ήδη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και «αντιμετωπίζει» την σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων των βουλευτών. Το κατά πόσο θα αντιμετωπίσει ο Κώδικας Δεοντολογίας την σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων, επαφίεται στην κρίση των αναγνωστών και δεν μένει παρά να αποδειχθεί στην πράξη η πραγματική του στόχευση, η οποία δεν είναι άλλη από την απόκρυψη στοιχείων που επιβάλλεται να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός μιας και τα πάντα πλέον θα καλύπτονται από την προστατευτική ομπρέλα του απορρήτου.
Ενδεικτικό του ύφους του Κώδικα, είναι το γεγονός πως προβλέπεται σ' αυτόν η αξιοπρεπής συμπεριφορά των βουλευτών, εντός και εκτός κοινοβουλίου, ενώ τίθεται φραγμός στην διαρροή πληροφοριών από βουλευτές προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι τελευταίοι θα μπορούν να δώσουν πληροφορίες οι οποίες θα συμβάλλουν στο καλό της χώρας (όπου χώρα εννοείται προφανώς το Καθεστώς που εξουσιάζει) και όχι στην αυτοπροβολή τους.