Ο «ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ» ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΦΕΝΤΗ

Γράφει ο Αντίοχος
Ο φον γράφει… βιβλίο.
Αλήθεια, τι κάνει τις ελεύθερες ώρες του ο κατοχικός πρωθυπουργός της No Democracy, φον Αντωνάκης; Βαστάει σημειώσεις από τα παρασκήνια των χειρισμών της κυβέρνησης στα διάφορα σημαντικά πολιτικά ζητήματα, με σκοπό να γράψει… βιβλίο, μας ενημερώνει σχετικά κάποιο ...

παπαγαλάκι του. Το οποίο, λέει, θα πρόκειται ουσιαστικά «για την νεώτερη ιστορία, μιας από τις πιο κρίσιμες περιόδους της χώρας…». Τον τίτλο δεν μας τον αποκαλύπτει ο παπαγάλος, ίσως να μην τον έχει βρει ακόμα ο συγγραφεύς (εκ του προχείρου…). Τι θα λέγατε, λοιπόν, να τον… βοηθήσουμε, ώστε να συνδράμουμε κι εμείς με τον τρόπο μας στη συγγραφή της… νεώτερης ιστορίας του τόπου;
Ο Τρελαντώνης!
Ένας πολύ καλός και ρεαλιστικός τίτλος, θα μπορούσε να είναι το «Πως διέλυσα μια χώρα» (το «διέλυσα» μπορεί να γίνει και «ξεπούλησα» ή να χρησιμοποιηθούν και τα δυο μαζί, με μια παύλα στη μέση). Εναλλακτικά, ένας άλλος πετυχημένος τίτλος θα είναι το «Πως δυστύχησα έναν ολόκληρο λαό» (το «δυστύχησα» μπορεί να γίνει και «ξευτίλισα»). Ωστόσο, πιστεύω πως ο καταλληλότερος τίτλος και ο πιο άμεσα ανταποκρινόμενος στην πραγματικότητα, είναι αυτός του βιβλίου της προγιαγιάς του φον, «Ο Τρελαντώνης»! Με υπότιτλο έναν ή και τους δύο που προτείνουμε αρχικά. Δε θα χρειάζεται καν να μπουν στον κόπο να διαβάσουν το βιβλίο οι αναγνώστες του. Ο τίτλος θα τα εξηγεί όλα!
Πάρε τίτλους να διαλέξεις!
Από κει και πέρα, υπάρχουν και τα επιμέρους κεφάλαια. Ποιος τίτλος θα ταιριάζει καλύτερα στο κεφάλαιο που θα αναφέρεται στις διώξεις και τις φυλακίσεις του Αρχηγού και των στελεχών της Χρυσής Αυγής; Θα προτείνω ευθύς αμέσως ορισμένους για να επιλέξει: «Η μεγάλη ατιμία», «Στα σύνορα της προδοσίας», «Αποστολή εξετελέσθη», «Στας διαταγάς σας», «Στην υπηρεσία των Σοφών της Σιών», «Ταπεινός υπηρέτης του παγκόσμιου αφέντη», «Δούλος Σας», «Σκύψε ευλογημένε», «Yes Men», «Η αρχή του τέλους μου», «Πως έφαγα τα μούτρα μου», κ.τ.λ., κ.τ.λ.

(ΥΓ) 1: Μέγας διαγωνισμός! Βάλτε τώρα που γυρίζει και ψηφίστε τον καλύτερο τίτλο. Ο νικητής κερδίζει έναν κατάλευκο… ζουρλομανδύα και μισό κιλό… λουκουμόσκονη!

(ΥΓ) 2: Εδώ «τίτλοι τέλος» για μας. Για τον φον Αντωνάκη τη νύχτα της 25ης Μαΐου!