Ο ΑΛΙ ΜΠΟΥΤΑΡΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ


Διήμερες εκδηλώσεις για τους εβραίους που εκδιώχθηκαν από τη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο της κατοχής, συνδιοργανώνουν ο γραφικός δήμαρχος Μπουτάρης, ο συριζαίος πρύτανης (της «χρυσής λεκάνης») Μυλόπουλος και η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης.
Αφορμή για τις εκδηλώσεις που θα αρχίσουν το Σάββατο 15 Μαρτίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα ...

είναι η επέτειος της αναχώρησης του πρώτου τραίνου με υπό εκτόπιση εβραίους, που έγινε στις 15 Μαρτίου του 1943.
Την επομένη, θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία των ιδίων, «Πορεία μνήμης», με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και τερματισμό στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ισραηλιτική Κοινότητα, οι εκδηλώσεις αυτές δε θα γίνουν μόνο φέτος, αλλά θα καθιερωθούν και θα γίνονται σε ετήσια βάση…
Κι όλα αυτά από τον δήμαρχο μιας προσφυγομάνας πόλης, που δεν έχει αξιωθεί μέχρι τώρα να κάνει ούτε μία, επαναλαμβάνουμε, ούτε μία εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας!
Έλληνες της Θεσσαλονίκης, απόγονοι των θυμάτων της ελληνικής γενοκτονίας και μη, έρχεται η 18η Μαΐου. Μαυρίστε τον επιλήσμονα! Ψηφίστε «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη», για να ξαναγίνει η συμπρωτεύουσα πόλη ελληνική, που να τιμά τους ήρωες και τους μάρτυρες του Γένους!


ethnikismos.net