Τουρκική κορβέτα σήμερα το πρωί παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα και έκοβε... βόλτες σε Κάβο Ντόρο και Κυκλάδες...! - Οι Σαμαροβενιζέλοι παρακολουθούν...!


Από τις 06.25 το πρωί μέχρι τις 09.50 η κορβέτα Bandirma παραβίαζε κατά βούληση τα ελληνικά χωρικά ύδατα προσεγγίζοντας Εύβοια, Κέα, Κύθνο και ΆνδροΣε μία νέα πρόκληση προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η τουρκική κορβέτα «Bandirma» κινούμενη από Βορρά προς Νότο πέρασε νωρίς το πρωί της Τρίτης από το στενό του Καφηρέα και σχεδόν περιέπλευσε τέσσερα...

ελληνικά νησιά: Την Εύβοια, την Κέα, την Κύθνο και την Άνδρο. Από τις 06.25 το πρωί που εισήλθε εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας μέχρι τις 09.50 που βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα η τουρκική κορβέτα προσέγγιζε τις ακτές των ελληνικών νησιών, κινούμενη πολύ κοντά στην Κέα, την Κύθνο αλλά και άλλα νησιά.

Η κίνηση της κορβέτας «Bandirma» δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για την επιθετική διάθεση των Τούρκων. Ούτε σαν αστείο μπορεί να γίνει λόγος περί δήθεν αβλαβούς διέλευσης από την στιγμή που η τουρκική κορβέτα έπλεε ανάμεσα στα ελληνικά νησιά με πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Η πολύ σοβαρή πρόκληση έχει προκαλέσει προβληματισμό στους επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πρόσθετα ερωτήματα δημιουργεί το γεγονός ότι η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων και ο περίπλους των ελληνικών νησιών από την «Bandirma» συμβαίνει την ώρα που ο πρόεδρος της Κύπρου και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων συναντώνται επισημοποιώντας την έναρξη ενός νέου γύρου απ' ευθείας διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούσε και παρακολουθεί την κορβέτα «Bandirma» καθ' όλη τη διάρκεια του πλου της, ενώ την πορεία της τουρκικής κορβέτας ακολούθησαν και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.