Σε παράκρουση η Metron Analysis δίνει προβάδισμα σε Μπουτάρη! - "Ξέχασαν" να μετρήσουν τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής


Το ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί το μεγαλύτερο θύμα των στημένων δημοσκοπήσεων που κατά καιρούς έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είναι ένα γεγονός που ουδείς μπορεί να αρνηθεί. Ακόμα και οι πιο ρεαλιστικές από αυτές αδικούν το πραγματικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής, το οποίο κατά κοινή ομολογία ενδεχομένως να ξεπερνά και το 20%, κατατάσσοντας την έτσι ...
 
δεύτερη κατά σειρά πολιτική δύναμη.
Το γεγονός όμως ότι θα βλέπαμε δημοσκόπηση από την οποία απουσιάζει παντελώς η Χρυσή Αυγή, είναι, ομολογουμένως, κάτι το νέο για τα σημερινά δεδομένα και παραπέμπει στους μήνες πριν την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση του Μαΐου του 2012. Τότε που η Χρυσή Αυγή ήταν το «άλλο κόμμα» και τελικά απέσπασε ένα 7%, διαψεύδοντας πανηγυρικά όλα τα παπαγαλάκια που νόμισαν ότι θα αποφύγουν την δυσάρεστη γι᾽ αυτούς έκπληξη να εισέλθει το εθνικιστικό κόμμα εντός βουλής.
Η Metron Analysis, εταιρεία δημοσκοπήσεων, δημοσίευσε για λογαριασμό της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Θεσσαλονικέων προς τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης. Σημειωτέον, η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν παραγγελίας του νυν (και όχι για πολύ ακόμα) δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μπουτάρη. Αφήνουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι πρώτος με διαφορά έρχεται ο... Μπουτάρης (Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει που λέει και ο σοφός λαός) έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστών του και στεκόμαστε στο γεγονός ότι από τα αποτελέσματα απουσιάζει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής!
Τυχαίο γεγονός ή άθλια σκοπιμότητα; Εμείς θεωρούμε πως κάποιοι απεργάζονται σχέδια για να θέσουν εκτός εκλογών τη Χρυσή Αυγή και θεωρούν δεδομένη αυτή την προοπτική. Διαφορετικά, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής για το δήμο Θεσσαλονίκης είναι τόσο υψηλά που θα ανάγκαζαν τον κυρ Γιάννη να πνίξει τον πόνο του στο κρασί και γι᾽ αυτό το λόγο είχαμε «υψηλή ραπτική» στα τελικά αποτελέσματα.
Όπως και να έχει, η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν δήμαρχο Χρυσαυγίτη και ότι είναι θέμα μηνών όλοι οι μεγάλοι δήμοι της χώρας να γίνουν γαλανόλευκοι. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι Συναγωνιστές Κασιδιάρης και Ματθαιόπουλος αντίστοιχα θα διεκδικήσουν τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, απ᾽ τους οποίους θα ξεκινήσει σταδιακά η απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Αντιθέτως, όλα τα υπόλοιπα κόμματα προετοιμάζουν και αναδιαμορφώνουν λίστες, μάταια προσπαθώντας να ανακαλύψουν κάποιο «σοβαρό» όνομα για να γλιτώσουν την εκλογική τους συντριβή. Όμως, το ότι κάποιοι στρουθοκαμηλίζουν τόσο προκλητικά και πανηγυρίζουν επειδή βγαίνουν πρώτοι σε έναν μαραθώνιο που τρέχουν μόνοι τους αποδεικνύει τον πανικό, αν όχι την αθεράπευτη βλακεία τους.