Κλυδωνίζεται το ερείπιο του ΠΑΣΟΚ - Καρχιμάκης και 75 αμφισβητούν Βενιζέλο


Δεν έχουν πια και μεγάλη σημασία οι αμφισβητήσεις και οι διχόνοιες στο απόκομμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα του εθνικού ολετήρα που κατέστρεψε την Ελλάδα δεν υφίσταται πια στην ελληνική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό όμως πως ακόμα και η διέξοδος διαφυγής και "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" για τον Βενιζέλο η "κίνηση των 75" τον ψέγει για τις κινήσεις του.
Συγκεκριμένα, το ιστολόγιο της κίνησης της οποίας ηγείται ο Μιχάλης Καρχιμάκης αναρτήθηκε ...

κείμενο των 75 το οποίο τιτλοφορείται «Να ξεκαθαρίσουμε ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε» και ασκεί δριμεία κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ζητούν να σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά.
«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Όσοι βολεύονται με ένα «μικρό» ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι 75 και συνεχίζουν «Το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει ως σταθερά εκφρασμένη βούληση να μην προκαλέσει πολιτική αστάθεια, θέση με πολιτικό κόστος. Δεν είχε όμως την ίδια στάση ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε τα πάντα για να ρίξει μια εκλεγμένη Κυβέρνηση και - ακόμη και όταν εκλέχτηκε - διακινδύνευε την προοπτική της χώρας, με βάση τους μικροπολιτικούς του σχεδιασμούς, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της ΕΡΤ».
Κατηγορούν ανοιχτά τον  Βενιζέλο τονίζοντας ότι υπήρχαν και άλλες εναλλακτικές προτού μπει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση όπως η διατήρηση της Οικουμενικής ή μια απλή ψήφος εμπιστοσύνης υπό όρους και εγγυήσεις.
«Η είσοδος άλλωστε του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς πρώτα να έχουν συμφωνηθεί οι προϋποθέσεις και οι όροι αυτής της συμφωνίας, τραυματίζει την αξιοπιστία αυτής της συγκατοίκησης. Δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη η πρακτική, πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές» σημειώνεται με νόημα στην ανακοίνωση.
Επισημαίνουν ακόμη πως «Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βάζει σε δεύτερη μοίρα τη διαρκή προσπάθεια επαναγεφύρωσης των σχέσεων μας με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς» ζητώντας ουσιαστικά άνοιγμα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηρίζουν επίσης αποτυχημένη την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ορίζουν τους στόχους του ΠΑΣΟΚ ως εξής: " Τώρα πρέπει να πάμε στον κύκλο της ανάπτυξης με αλλαγή πολιτικής. Αυτή την άλλη πολιτική αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να την υλοποιήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά. Χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Και πρέπει να το επιδιώξουμε, για να αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη. Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε μια δίκαιη Ελλάδα, με μέλλον για τις νέες γενιές".
Το πρόβλημα με όλους αυτούς είναι ότι πολιτικά έχουν πεθάνει και δεν το έχουν καταλάβει. Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, ο λαός θα θάψει τα ψοφίμια των πολιτικάντηδων και τότε θα καταλάβουν καλά και οι ίδιοι πως η θέση τους είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και για κάποιους στην φυλακή....