ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ EYTYXΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ!


Έλληνες που διέπρεψαν εντός και εκτός συνόρων το 2013, τόνωσαν το ηθικό του ελληνικού λαού, χαρίζοντάς του στιγμές χαράς, συγκίνησης, υπερηφάνειας και αισιοδοξίας. Έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και άφησαν το δικό τους θετικό στίγμα σε μια χρονιά που η αισιοδοξία απουσίαζε από την ελληνική πραγματικότητα.
Ας δούμε ποιοι είναι οι Έλληνες που αποτέλεσαν τις θετικές ειδήσεις του 2013! ...
Εθνική Ελλάδος: Πρόκριση στο Μπουντιάλ
Το 2013 ήταν ακόμα μία χρονιά επιτυχιών για τον ελληνικό αθλητισμό, με κορυφαία στιγμή την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ του 2014, στη Βραζιλία. Η Εθνική μας ομάδα προκρίθηκε για τρίτη φορά σε Μουντιάλ, μετά το 1994 και το 2010.
Ελένη Αντωνιάδου: Η 25χρονη από τη Θεσσαλονίκη, “Γυναίκα της Χρονιάς” στη Βρετανία
Η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται στη NASA και τον Μάρτιο του 2013 αναδείχτηκε ”Γυναίκα της χρονιάς” σε μια διοργάνωση – θεσμό στη Μεγάλη Βρετανία για το έργο της στον στίβο της τεχνολογίας. Η νεαρή ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA, τιμήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “2013 FDM Everywoman in Technology Awards”. Η Ελένη Αντωνιάδου σε συνεργασία με την συμφοιτήτρια της, Claire Crowley, δημιούργησαν μια τεχνητή τραχεία και το επιχειρηματικό σχέδιο ώστε αυτό το ερευνητικό – πειραματικό μοντέλο να μετατραπεί σε κλινικό προϊόν.
Το 2013 Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων κέρδισαν:
Δύο αργυρά μετάλλια, δύο χάλκινα και μία εύφημη μνεία. H 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας από 21 έως 26 Ιουνίου, με την συμμετοχή χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, οι Έλληνες μαθητές, που συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι:
Μελάς Δημήτριος Χρυσοβαλάντης, Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο
Μισιακός Παναγιώτης, Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο
Βενιζέλος Γεώργιος, Θεσσαλονίκη, Χάλκινο Μετάλλιο
Καλοσίδης Νικόλαος, Θεσσαλονίκη, Χάλκινο Μετάλλιο
Συτιλίδης Φίλιππος Ιλαρίων, Καστοριά, Εύφημη Μνεία
Νέα διάκριση για την ομάδα TUC Eco Racing που κατέκτησε δύο βραβεία και την 4η θέση στην Ευρώπη!
Η ομάδα TUC Eco Racing (TUCER – www.tucer.tuc.gr) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε για έκτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2013, που πραγματοποιήθηκε στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας (15-19/5). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 183 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 24 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Η ομάδα μετά από ένα δύσκολο αγώνα κατάφερε να καταταγεί στην 4η θέση,πραγματοποιώντας ρεκόρ κατανάλωσης, φτάνοντας στα 64Km/Kwh.
Η ομάδα των φοιτητών  κέρδισε το βραβείο της Ενεργειακής Πρόκλησης (Shell Student Energy Challenge),όταν οι συνολικά 183 ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν μία έρευνα σχετικά με τις μελλοντικές ενεργειακές προοπτικές του πλανήτη το 2050 και να τις απεικονίσουν σε μία μόνο σελίδα μεγέθους Α4 .
Ακόμη η ομάδα κατέκτησε το Βραβείο του Κοινού (People’s Choice Award),ενώ πλέον η TUC Eco Racing έχει κατακτήσει τέσσερα τρόπαια σε έξι χρόνια και συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!
Η ομάδα αποτελείται από τους: Τσουρβελούδης Νικόλαος, Σπανουδάκης Πολυχρόνης, Πιπερίδης Σάββας, Τσινάρης Ιωάννης, Στρατηγός Ιωάννης, Μπάζιος Παναγιώτης, Κραχτούδης Αλέξανδρος, Αμαριανός Αλέξανδρος, Τσιρογιάννης Βαγγέλης, Ευσταθίου Δημήτρης.
Στο διαγωνισμό SEEMOUS / South-Eastern European Mathematical Olympiad for University, έλαβε μέρος και η κάτωθι εξαμελής ομάδα φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ με υπεύθυνο τον Καθηγητή κ.Β.Παπαδόπουλο και απέκτησε έξι χάλκινα μετάλλια, ένα ο καθένας.
1) Αργυρός Χρήστος (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών)
2) Καραμπίνης Ιωάννης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
3)Λέκκας Σωτήριος(Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
4)Μπαλαλής Δημήτριος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
5) Σταθακοπούλου Ελπινίκη (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
6) Συκαρά Σταυρούλα (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
Πρώτοι οι Έλληνες πιλότοι στο ΝΑΤΟ: «Πάτησαν» Αμερικανούς, Βρετανούς, Ιταλούς κλπ !
Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που μας κάνουν περήφανους σε αυτοί την χώρα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων: Για άλλη μία φορά οι Έλληνες διέπρεψαν και αυτοί την φορά ήταν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που πήραν μέρος από την 4 έως την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, συμμετείχε στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία.
Στο συγκεκριμένο TLP (το ιστορικό των TLP από την εποχή του ψυχρού πολέμου μέχρι σήμερα και όλες τις ελληνικές συμμετοχές μπορείτε να τα διαβάσετε στο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Απριλίου που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα) συμμετείχε η 331 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Τανάγρας με 4 Mirage 2000-5.
Και φυσικά θριάμβευσε και δεν θα μπορούσε να γίνεια αλλιώς αφού ίσως η συγκεκριμένη Μοίρα είναι η κορυφαία Μοίρα αναχαίτισης μέσα σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, τόσο λόγω εξοπλισμού, όσο κυρίως λόγω εμπειρίας των πληρωμάτων, αφού ελάχιστες Μοίρες σε ολόκληρη την συμμαχία έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτιση.
Αλλά επειδή η αξία του νικητή κρίνεται από την αξία του ηττημένου ιδού ποιοι άλοοι συμμετείχαν: 10 μαχητικά  F-16 από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο, 6 γαλλικά Mirage 2000 N, D και C, 2 Ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), 4 Tornado (GR-4, PA-200) από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και 2 ιταλικά ΑΜΧ. Και ανάμεσα σε όλους αυτούς οι Έλληνες πιλότοι βγήκαν και πάλι πρώτοι (έχει επαναληφθεί το κατόρθωμα και στο παρελθόν, αλλά όχι με την 331Μ
Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά κατά των ΝΑΤΟϊκών για τα ελληνικά φτερά:
-Ο σμηναγός Θεοχάρης Κατσαρός, ψηφίσθηκε, ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες, ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior»)!
-Ο υποσμηναγός Ιωάννης Σιάνος, ο οποίος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους,
-Ο επισμηναγός Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η (!) φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης ένας υπαξιωματικός Πληροφοριών από την 331η Μοίρα, ένας ελεγκτής Αεράμυνας από την 380η Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ. ΑΣΕΠΕ), καθώς και δυο ιπτάμενοι ως «External Fighters».
Όπως βλέπετε, “έξω” πάμε καλά! “Μέσα” τι γίνεται… Ευτυχώς κιόλας, που ενώ η Ελλάδα καίγεται με φόρους, σκάνδαλα και μίζες υπάρχουν και αυτά τα Ελληνόπουλα και μας κάνουν υπερήφανους δείχνοντας μας πως για αυτήν την Ελλάδα αξίζει να παλέψεις… 


ethnikismos.net