(Ν)τροπολογία για τις ευρωεκλογές: Τρέμουν στην κυβέρνηση την λαϊκή ετυμηγορία


Λαομίσητη όσο και αδίστακτη η μνημονιακή συγκυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα βρώμικα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων. Με νέους νόμους αναδρομικής ισχύος και απίθανες (ν)τροπολογίες προσπαθεί να εφαρμόσει μια νέα εκδοχή της ρήσης «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ...

ηθικό». Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι η κατάθεση τροπολογίας μέσα στις επόμενες ημέρες με την οποία η κυβέρνηση θα προσανατολίζεται στην διευκρίνιση, διά νόμου, ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Βεβαίως, ο νόμος για τον «Καλλικράτη» (3852/2010) προβλέπει σαφώς ότι οι ευρωβουλευτές εκλέγονται ταυτόχρονα με τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει στις 18 Μαΐου και όχι στις 25, όπως προβλέπει η τροπολογία. Αυτό συμβαίνει διότι οι δημοτικοί σύμβουλοι εξ ολοκλήρου εκλέγονται την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ενώ το ίδιο συμβαίνει και μ΄ένα μεγάλο μέρος των δημάρχων.
Προκειμένου, όμως, να μετριάσουν το μέγεθος της συντριβής στις εκλογές του Μαΐου «αλλάζουν τα φώτα» στις διατάξεις του ίδιου του «Καλλικράτη», που αποτελεί δικό τους δημιούργημα. Επιζητούν, λοιπόν, να υπάρχει μια νομική διασφάλιση της παράνομης μετάθεσης των ευρωεκλογών, έτσι ώστε εκτός από την πολιτική συντριβή να αποφύγουν και τις πιθανές προσφυγές.
Δεν μας παραξενεύουν αυτού του είδους οι αλχημείες, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που τις επιχειρούν. Ας μην ξεχνάμε ότι μ΄έναν νόμο «φωτογραφικό» για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με αναδρομική ισχύ φρόντισαν να αναστείλουν την κρατική χρηματοδότηση του Κόμματος. Επίσης, είναι γνωστό ότι απεργάζονται διάφορα νέα παράνομα και ανήθικα σχέδια προκειμένου με νομικά τερατουργήματα, που κι αυτά θα έχουν αναδρομική ισχύ, να απαγορεύσουν την συμμετοχή μας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.  Οι ψευτοδημοκράτες κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, δείχνοντας πού γράφουν την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού.

Γιώργος Μάστορας