Διπλωματικό επεισόδιο στο Ελ. Βενιζέλος: Πιόνι των ΗΠΑ η συγκυβέρνηση του μνημονίου


Ο βαθμός καθορισμού της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας από τους σιωνιστές των ΗΠΑ, απεδείχθη περίτρανα σήμερα, με το αδιανόητο διπλωματικό επεισόδιο το οποίο έλαβε χώρα το πρωί στο Ελ. Βενιζέλος. Ο αντιπρόεδρος της Χούντας του Μνημονίου και υπουργός Εξωτερικών ...

της αντεθνικής κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, προχώρησε κατόπιν εντολών των ΗΠΑ σε καψώνι προς τη διπλωματική αποστολή της Συρίας, η οποία αποτελείτο από 26 άτομα, μεταξύ αυτών και ο υπουργός Εξωτερικών της Φαϊσάλ Μοκντάντ.
Όπως αναφέρει το defencenet.gr «αεροσκάφος Tu-134 προσγειώθηκε στις 12:22 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ζητώντας ανεφοδιασμό, αλλά με οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιτράπηκε ούτε ο ανεφοδιασμός του, ούτε η απογείωσή του»! Το αεροσκάφος μετέφερε την συριακή αντιπροσωπεία της κυβέρνησης Άσαντ στη Γενεύη, η οποία και θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «ο Ε.Βενιζέλος απήγαγε τον Σύρο ομόλογό του, κατ' εντολή των ΗΠΑ αφού χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση το εμπάργκο που υπάρχει κατά της Συρίας, αλλά όχι από τον ΟΗΕ, αλλά μόνο από τους δυτικούς. Κατά πρωτοφανή τρόπο τα τσιράκια των ΗΠΑ στο ΥΠΕΞ επικαλούνται "απαγόρευση εφοδιασμού του αεροσκάφους από τον ΟΗΕ" ενώ ο Σύρος ΥΠΕΞ πάει για να παρευρεθεί στην διάσκεψη υπό τον ΟΗΕ! Στο αεροσκάφος επέβαιναν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μοκντάντ και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς».
Τελικά το αεροσκάφος έλαβε την άδεια να απογειωθεί λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα: «Με παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης η οποία προειδοποίησε με "συνέπειες" αφέθηκε ελεύθερος ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο αεροσκάφος Tu-134 που τον μετέφερε στην Γενεύη, μαζί με την διπλωματική αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης για να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Έπειτα από τρίωρες άτυπες διαβουλεύσεις που προκάλεσαν την παρέμβαση της Μόσχας, το θέμα «διευθετήθηκε» -κατά την έκφραση Έλληνα διπλωμάτη- και οι αρχές του αεροδρομίου Ελευθέριου Βενιζέλος έλαβαν οδηγίες να προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό του Tupolev και στη συνέχεια να επιτρέψουν την απογείωση του αεροσκάφους για την Ελβετία».
Τι άλλη απόδειξη απαιτείται για να κατανοήσει και ο πλέον επιφυλακτικός Έλληνας πως η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά έχει μετατρέψει την Πατρίδα μας σε ένα αισχρό προτεκτοράτο των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο;