Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος καταγγέλει ότι μένουν χωρίς οικογενειακό επίδομα πολλές πολύτεκνες οικογένειες - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτησή του σχετικά με την καταβολή του ενιαίου οικογενειακού επιδόματος σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες που επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες που είχαν την ατυχία να ζήσουν εξ ανάγκης κάποια χρόνια στο εξωτερικό και έχουν επαναπατριστεί μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, δεν δικαιούνται να λάβουν το ενιαίο οικογενειακό επίδομα. Βάσει ...

της ισχύουσας νομοθεσίας δεν δικαιούνται επίδομα, πριν συμπληρώσουν δέκα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα από την ώρα που έχουν επιστρέψει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες να στερούνται αυτής της σημαντικής για τα δεδομένα βοήθειας, μόνο και μόνο γιατί κάποια στιγμή είχαν φύγει στο εξωτερικό.
Τέλος, τόνισε ότι τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή ύφεση και πρωτοφανή οικονομική κρίση, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι θεμελιώδες ζήτημα και κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς τη στήριξη των πολύτεκνων και των τρίτεκνων οικογενειών, ανεξαρτήτως του εάν έτυχε να επαναπατριστούν τα τελευταία χρόνια.