ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ…

«Το βρήκα έτοιμο και το εφαρμόζω», ομολογεί τώρα, αν και το αρνούνταν επίμονα όλο το προηγούμενο διάστημα.
Σε έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό σε βάρος των ασφαλισμένων, των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αλλά ακόμη και των ειδικών επιστημόνων προβαίνει εδώ και μήνες ο Αδωνις Γεωργιάδης: ενώ είχε ... 
παραδώσει ήδη τα κλειδιά του ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με χρυσό συμβόλαιο στην Task Force (αξίας 4,5 συν 10 εκατ. ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» στις 14.10.2013), εν τούτοις συνέχιζε να σφυρίζει αδιάφορα, δηλώνοντας πως κάνει διάλογο με τους γιατρούς για να ενσωματώσει τις… προτάσεις τους για τις αλλαγές στον Οργανισμό.
Ο συνήθης καλεσμένος των τηλεπαραθύρων, Αδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε ακόμη και να αναθέσει σε ειδική επιστημονική επιτροπή τη σύνταξη μελέτης για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, με επικεφαλής τον καθηγητή Κ. Σουλιώτη, για να καταδείξει του λόγου το αληθές, ενώ ήδη η πρωτοβάθμια είχε παραδοθεί βορά στους Γερμανούς της Task Force
«Εγώ το βρήκα έτοιμο το σχέδιο της Task Force και απλά το εφαρμόζω», απεφάνθη, «χωρίς φόβο και πάθος» ο κ. Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας, ότι επί καιρό τώρα, το έκρυβε τεχνηέντως.
Το δημοσίευμα της «Ε» στις 14.10.2013
Μετά την ψήφισή του, θα ξεκινήσει αμέσως η διαθεσιμότητα των 8.500 εργαζομένων και γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τελικό στόχο φυσικά να απαλλαγεί από όσο το δυνατόν περισσότερους γιατρούς. Μάλιστα, οι υπολογισμοί Αδώνιδος, που τον κάνουν να τρίβει τα χέρια του, μιλούν για τουλάχιστον 3.000 γιατρούς που θα επιλέξουν να μείνουν στη σιγουριά του δικού τους ιδιωτικού ιατρείου και να μην μπουν στο δημόσιο σύστημα, όπου το εργασιακό τους μέλλον θα είναι τελικά άγνωστο μετά τις αξιολογήσεις και τις αλλαγές.
Εμείς πολύ φοβούμαστε πως μετά το φιάσκο με το 5λεπτο αύξηση στα τσιγάρα, το 25ευρω στα νοσοκομεία θα επανέλθει, αφού προχωρήσουν προηγουμένως σε ιδιωτικοποίηση τους…Εξάλλου ήδη έχουν προχωρήσει σε διαγραφή χρεών του ΕΟΠΥΥ. Έσβησαν σε μια νύχτα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στα δημόσια ιδρύματα προκειμένου, πάση θυσία, να τα καταστρέψουν οικονομικά, για να τα πουλήσουν σε ιδιώτες σε εξευτελιστικές τιμές.