Το αντισυνταγματικό τόξο περικόπτει τις βουλευτικές αποζημιώσεις των πολιτικών κρατούμενων της Χρυσής Αυγής


Για ακόμη μια φορά η Βουλή των Ελλήνων γίνεται πιόνι στη σκακιέρα των ανθελλήνων πολιτικάντηδων μέσω της οποίας προωθείται η περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου και των Συναγωνιστών-βουλευτών, Χρήστου ...
 
Παππά και Γιάννη ΛαγούΟι ίδιοι οι οποίοι με παράνομα αποδεικτικά μέσα και καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου στέρησαν την ελευθερία νομίμων εκλεγμένων πολιτικών προσώπων, χαρακτηρίζουν σήμερα αδικαιολόγητη την απουσία τους από το Κοινοβούλιο!
Ερωτά ο Μεϊμαράκης ως εκπρόσωπος της Βουλής το αρμόδιο όργανο, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το αν δικαιούνται οι τρεις βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να λαμβάνουν αποζημίωση ή όχι για κάθε αδικαιολόγητη μετά την πέμπτη απουσία τους. Όταν το 2002 ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με απόφαση του απαριθμούσε τις περιπτώσεις κατά τις οποίες θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία Βουλευτή από συγκεκριμένη συνεδρίαση, δεν είχε καν φανταστεί τη σύγχρονη κοινοβουλευτική πραγματικότητα και τα υψηλά ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δεν έχει συμβεί ξανά στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους από τη γέννησή του ως σήμερα αρχηγός κόμματος εν μέσω της θητείας του να φυλακίζεται και συνεπώς καμία απόφαση Προέδρου Βουλής δεν θα κάλυπτε την παρούσα κοινοβουλευτική εξέλιξη.
Επί της γνωμοδοτήσεως του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 31 νομικοί σύμβουλοι αποφάσισαν πως πρέπει να γίνουν περικοπές, καθώς οι απουσίες είναι αδικαιολόγητες! Από την άλλη πλευρά, 21 νομικοί σύμβουλοι θεώρησαν ακούσια την απουσία των βουλευτών, οι οποίοι δίχως άλλο έπρεπε να συμμορφωθούν με τις νομότυπες πράξεις της συντεταγμένης πολιτειακής εξουσίας.
Η απουσία, δηλαδή η στέρηση της προσωπικής τους ελευθερίας εν όψει και του συνταγματικώς κατοχυρωμένου τεκμηρίου αθωότητας θέτει ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα της παρούσας ενέργειας του προέδρου της Βουλής. Η ισχυρή αντίθετη γνώμη από νομικούς ενδυναμώνει τον ισχυρισμό μας περί κατασκευασμένου ψεύδους που σκοπό έχει να πλήξει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πλανάται όποιος πιστεύει πως με τέτοια μέσα θα παγώσουν την ανοδική μας πορεία.
Ας μην ξεχνάμε πως κάθε κρατούμενος δικαιούται να λάβει έκτακτη άδεια εξόδου με απόφαση αρμόδιου δικαστικού λειτουργού προς εκπλήρωση των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Με άλλα λόγια ο ίδιος δικαστικός λειτουργός που δίνει άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό, την ίδια στιγμή απορρίπτει την αίτηση αδείας για νομίμως εκλεγμένα πρόσωπα για να συμμετάσχουν σε σημαντικές ψηφοφορίες, αλλοιώνοντας την δημοκρατία και την λαϊκή ετυμηγορία, όπως αυτή εκφράστηκε με τις τελευταίες εκλογές.
Θα μπορούσε βέβαια να έχει εφαρμόσει τη διάταξη του νόμου και να μην έχει απορρίψει τις αιτήσεις για άδεια των Συναγωνιστών μας να εμφανιστούν στο Κοινοβούλιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συνέφερε την διεφθαρμένη πολιτική εξουσία.