Υποκρισία Παπούλια για την απελευθέρωση Ξηρού από την ΝΔ


Μετά το νέο φιάσκο της απόδρασης του αρχιτρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, κορυφαίου στελέχους της 17 Νοέμβρη, η πολιτική ελίτ νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες και τα ρίχνει στο ... σύστημα (μέρος του οποίου φυσικά είναι και η ίδια):
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ...

Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σήμερα στο προεδρικό μέγαρο "άφησαν αιχμές" για την λειτουργία της Δικαιοσύνης με την οποία όμως δεν είχαν κανένα πρόβλημα, όταν έστηνε τις πρωτοφανείς κατηγορίες και εξέδιδε εντάλματα για τα στελεχη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
«Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε. Χρειάζεστε όμως και τη στήριξη της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνομιλία που είχε με τον υπουργό μπροστά στις κάμερες.
«Δυστυχώς, αρχίσαμε πολύ άσχημα το νέο έτος. Η Αστυνομία κάνει πάντα το καθήκον της, έχουμε πρόβλημα τρομοκρατίας, όχι μόνο εισαγόμενης, αλλά και εγχώριας» απάντησε ο κ. Δένδιας και συνέχισε με βολές προς τη Δικαιοσύνη: «Η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη πολλούς από αυτούς, όμως πολλοί τρομοκράτες είναι ελεύθεροι. Είναι πολύ στενόχωρο αυτό που έγινε σήμερα» (σ.σ. την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού).
«Για να βγει η χώρα από την κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, θα πρέπει όλοι οι πολιτειακοί θεσμοί να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να κάνουν σωστά το καθήκον τους. Άλλωστε, οι σφαίρες των τρομοκρατών στρέφονται κατά των ανέργων» κατέληξε ο κ. Δένδιας.
Αναλυτικά ο διάλογος των δύο ανδρών:
Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλή Χρονιά, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλή Χρονιά, κύριε Υπουργέ.  Να πάει καλά η χρονιά, με επιτυχίες.  Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε, χρειάζεται βέβαια και η στήριξη της Δικαιοσύνης για να πάει ακόμα καλύτερα.
Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς ξεκινήσαμε άσχημα και σήμερα έχουμε το δυσάρεστο αυτό περιστατικό.  Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της.  Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας.  Και δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα μόνο εισαγόμενης τρομοκρατίας, όπως άλλες χώρες, έχει μεγάλο πρόβλημα και εγχώριας τρομοκρατίας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, πρέπει να πω: αρκετοί από αυτούς αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι. Και έχουμε και σήμερα το πολύ δυσάρεστο περιστατικό με τον αδειοδοτηθέντα καταδικασθέντα για την τρομοκρατία. Ειλικρινά, είναι ιδιαίτερα στενάχωρο.
Η ελληνική κοινωνία νομίζω ότι εάν ομονοήσει και αν όλοι οι θεσμοί της πολιτείας κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.  Αλλά, επιτρέψτε μου να σας πω ξανά, τις δύο προϋποθέσεις: Απόλυτη κοινωνική ομόνοια προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς παραφωνίες, χωρίς υποσημειώσεις, και από την άλλη. Απόλυτη εκτέλεση του καθήκοντος από όλους τους πολιτειακούς θεσμούς.
Εάν αυτά δεν εκπληρωθούν, τότε η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σημαντικό κίνδυνο. Και αυτός ο σημαντικός κίνδυνος, αν μου επιτρέπετε κύριε Πρόεδρε, αφορά όχι μόνο τους συγκεκριμένους στόχους των τρομοκρατών, αφορά όλη την κοινωνία. Οικονομική ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη σε χώρα με τρομοκρατία δεν νοείται, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το αίσθημα της ασφάλειας είναι βασικό στοιχείο.
Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Η αίσθησή μου είναι ότι οι σφαίρες των τρομοκρατών απευθύνονται κατά των ανέργων στην πραγματικότητα, περισσότερο απ΄ όλα βλάπτουν αυτούς. Εκεί να στραφεί η προσπάθεια: να χτυπήσουμε την ανεργία, να χτυπήσουμε όλα αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει στην παρούσα κρίση. Εάν υπάρχει τρομοκρατία είμαστε αδύναμοι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωστό.
Απίστευτη η υποκρισία του Παπούλια! Πρόσφατα θυμήθηκε και την διαφθορά και την τεράστια απάτη του Χρηματιστηρίου για τα οποία έχει αντικειμενικές ευθύνες αφού όχι απλώς ανήκε, αλλά ήταν και ενεργό μέλος του πολιτικού σχηματισμού που προκάλεσε αυτά τα δεινά στο τόπο...


defencenet.gr