Συζητώντας με τον Ίωνα Δραγούμη, 93 χρόνια μετά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitplsQcWo9WlE9JG2cgBWn95FpfeJCtTyPstdu-OkBEY73tCXUh-Ciy2JvFTtD0gQDqcUTQIOJ4i7kppMMIYlS-iqhhMmwCVUGXS26pgWFX5gQMwI0C2d3uxThygUIInoiFdHgN3-eW0U8/s1600/66593_160589534083267_1759830303_n.jpg
Ένας ξεχωριστός οραματιστής και μαχητής της Εθνικιστικής Ιδέας: 
Ίων Δραγούμης
Η ιστορία της νεώτερης Ελλάδας δεν έχει να αναδείξει τόσες πολλές λαμπρές φυσιογνωμίες, που να ακτινοβολούν πατριωτικό και σοσιαλιστικό φρόνημα όπως αυτή του μεγάλου Ίωνος Δραγούμη. Λίγες φυσιογνωμίες χαράσσουν βαθιά μέσα τους τον Ελληνισμό και την αγνή αγάπη για την Πατρίδα σε συνδυασμό με την μαχητικότητα και την ευφυΐα του ανθρώπου εκείνου. Ο Ίων Δραγούμης ήταν...
 
άξιος αγωνιστής της εθνικιστικής ιδέας όπου η Ελλάς ήταν τυχερή που τις κρίσιμες στιγμές του Μακεδονικού αγώνα είχε στις τάξεις της ανθρώπους σαν εκείνον.
Ο λόγος που σας γράφω για τον μέγα Ίωνα είναι οι κρίσιμες στιγμές που περνά το Έθνος μας. Δεν θα μπορούσα να σας παραθέσω μερικές ρήσεις οι οποίες σαφώς είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.
-"Ο Έλλην πρέπει να είναι εθνικιστής αλλιώς παύει να είναι Έλλην".
Ο Ίων Δραγούμης με αυτή την ρήση έδειχνε τον δρόμο και την αποστολή  του Έλληνα να τάσσεται στην υπηρεσία του Έθνους και στον εθνικιστικό αγώνα αλλιώς παύει να έχει την ιδιότητα –εκείνη την ιερή ιδιότητα- του Έλληνα. Το Κίνημα μας, μέσα στις τάξεις του και στα στελέχη του εντρυφά το φρόνημα του Ελληνικού Εθνικισμού ως απαραίτητο συστατικό της Ελληνικότητας ενός πολίτη.
-"Δουλεύοντας για τον Ελληνισμό δουλεύω για τον εαυτό μου".
Με αυτή του την φράση μας παρουσιάζει την υποταγή της ατομικής συνείδησης χάριν της Εθνικής. Όπως και οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν δεν μπορεί το άτομο να ευημερεί όταν το σύνολο δυστυχεί.
-"Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το Έθνος του."
Με αυτή του την φράση θέλει να δείξει στους Έλληνες πως ο Εθνικισμός είναι καθήκον της φυλής μας. Από μικρό παιδί, ο Έλληνας πρέπει να είναι Εθνικιστής για να προσφέρει στο Έθνος και στην Φυλή τις υπηρεσίες του. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει αναλάβει αυτό το επίπονο έργο. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
-"ΟΧΙ! Δεν μας έβλαψε η αρχαιοπρέπεια, ο αρχαϊσμός, μας έβλαψε η ξενολατρία, ο ξενισμός".
Φανταστείτε Συναγωνιστές πόσο επίκαιρη είναι αυτή του η ρήση. Μας εμφυσήσανε τον ξενισμό στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι πολίτες σε πιστούς της παγκοσμιοποίησης  και η Νεολαία να εμποτίζεται με τον αμερικανοεβραϊκό τρόπο ζωής. Απεναντίας όμως σήμερα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει αναλάβει να αναδείξει τόσες λαμπρές φυσιογνωμίες, που να ακτινοβολούν ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ και να είναι αντίθετη στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ. Ο Αγών θα είναι σκληρός, αλλά εμείς σαν Έλληνες και άξιοι συνεχιστές των ημίθεων προγόνων μας θα πολεμήσουμε και δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε έως ότου Νικήσουμε! Η νίκη θα είναι ολοκληρωτική εναντίον ξένων υποκινητών από σιωνιστές  αλλά και των Ελλήνων προδοτών  που συνεχίζουν να κατηγορούν το κίνημα μας με ψεύδη και άθλιες συκοφαντίες με σκοπό να το αποδυναμώσουν.
-"Μα γιατί θα μας τα δώσουν οι Ευρωπαίοι αφού εμείς δεν δουλεύουμε για να τα πάρουμε".
Η τόσο επίκαιρη φράση του Δραγούμη, φανερώνει ότι όχι μόνο η Ευρώπη μας χρωστάει πολλά! Αλλά και οι προδοτικές κυβερνήσεις μας δεν διεκδικούν τίποτα για το Ελληνικό συμφέρον της χώρας μας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πιστή στο δόγμα του Δραγούμη και πλέον με την παρουσία της  στα έδρανα της βουλής διεκδικεί τα εθνικά συμφέροντα και πολεμά την αποκατάσταση των Ελληνικών εδαφών και της Εθνικής Υπερηφάνειας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με γνώμονα και σκοπό το Εθνικό συμφέρον αφομοιώνει από την Ελληνική ιστορία όλες τις μεγάλες Εθνικιστικές προσωπικότητες.
Αδιαμφισβήτητα ο Ίων Δραγούμης έχει μια μεγάλη θέση στην ιστορία μας. Δεν θα μπορούσα να παραθέσω καλύτερο επίλογο από αυτά τα λόγια του Ίωνος Δραγούμη:
«Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος».
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ !  ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!

Αντεπίθεση