Big boss Μπόμπολας: "Θέλω μεγάλη συγκυβέρνηση ΝΔ-Σύριζα!"


Διαταγή ΔΟΛ για συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του ίδιου του Ψυχάρη
Είδαμε χθες την προσπάθεια αναβίωση της τακτικής έλευσης του Παπαδήμου μέσω των καναλιών και των δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα με αυτή την τακτική οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν ως δήθεν λαϊκή βούληση την απόφαση που έχουν πρωτύτερα λάβει οι καναλάρχες, οι εργολάβοι και οι πολιτικοί. Τότε οι δημοσκοπήσεις έπαιρναν έναν παντελώς άγνωστό τραπεζίτη και τον ...

παρουσίαζαν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό από το πουθενά. Τώρα ήδη άρχισαν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο Λαός θέλει μια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι ανύπαρκτο ως τάση στην Ελληνική Κοινωνία.
Σήμερα η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα» έχει ένα σπαρταριστό άρθρο του προέδρου του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, του οποίου ο υιός τυγχάνει βουλευτής της ΝΔ και σύμβουλος του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Στο άρθρο αυτό πέραν την φανερής διαταγής για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και ένας παλιός ανέκδοτος πολιτικός διάλογος, που συντόμως θα ξαναγίνει επίκαιρος και πραγματικός.
Σας παραθέτουμε το άρθρο: «ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Είναι γνωστός και, φευ, πάντα επίκαιρος ο διάλογος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, φρέσκος τότε πρωθυπουργός, συναντά σε μια δεξίωση τον Μιχ. Παπακωνσταντίνου, βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ. Ο χαιρετισμός είναι θερμός, οι δύο πολιτικοί έχουν κοινή προϊστορία, σχέσεις δοκιμασμένες τον καιρό της Αποστασίας. Ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου, υφυπουργός Αμύνης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ανήκε στην «ομάδα του Ανδρέα». Οι δρόμοι τους χώρισαν το 1974, όταν μετά την πτώση της δικτατορίας ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου δεν προσήλθε στο προσκλητήριο της ιδρύσεως του ΠαΣοΚ.
«Κρίμα που δεν σε έχω και τώρα μαζί μου!» είπε ο τότε πρωθυπουργός στον βουλευτή. «Δεν συμφωνούσα με τα συνθήματά σου τότε» απάντησε ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου, για να λάβει την απάντηση από τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ:
«Σε είχα για αρκετά έξυπνο για να καταλάβεις ότι δεν τα εννοούσα!».
Ο διάλογος αυτός είναι επίκαιρος καθώς τα χρόνια περνούν και οι πολιτικές κυβιστήσεις (κωλοτούμπες, στην καθομιλουμένη) όχι μόνο δεν περιορίζονται, αλλά πολλαπλασιάζονται.
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα οδηγούν σε «μονομαχία» Σαμαρά - Τσίπρα. Οι δύο νέοι, σχετικώς, πολιτικοί ηγέτες έχουν την υποχρέωση να απαλλάξουν τη δημόσια ζωή από μύθους πολιτικούς που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας· να τελειώνουμε με τα παραμύθια του είδους «λεφτά υπάρχουν»· να μην ξανακούσουμε κυνικούς διαλόγους που υπονομεύουν την πολιτική ζωή.
Και η λύση είναι απλή. Οι φιλοδοξούντες να πάρουν την εξουσία να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις. Πρόγραμμα και όχι υποσχέσεις. Οι επίδοξοι καταστροφείς του πολιτεύματος το αναξιόπιστον της υπαρχούσης τάξεως πραγμάτων εκμεταλλεύονται.»
Αυτό που εμμέσως πλην σαφώς λέει ο Ψυχάρης προς τον Σαμαρά είναι ότι ο Τσίπρας δεν εννοεί την συνθηματολογία των περιθωριακών συνιστωσών του.
Όσον αφορά την ουσία της διαταγής αυτή είναι σαφής: «Ενωθείτε γιατί έρχεται η Χρυσή Αυγή». Όπου, φυσικά, ως πολίτευμα δεν εννοεί την δημοκρατία ο αρθρογράφος, αφού αυτή δεν απειλείται από την Χρυσή Αυγή. Το μόνο που πραγματικά απειλείται από την Χρυσή Αυγή είναι η διαπλοκή, η διαφθορά και η κλεπτοκρατία που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή άθλια κατάσταση.
Πάντως άρθρο ίδιας υφής και προσταγής φιλοξενεί σήμερα, ως «κύριο άρθρο», και η εφημερίδα «Καθημερινή», γεγονός που προφανώς δεν είναι σύμπτωση. Στο άρθρο της «Καθημερινής» γίνεται λόγος για την ίδια ακριβώς συγκυβέρνηση, χρησιμοποιώντας το ίδιο ακριβώς κίνητρο – φόβητρο. Σύσσωμο το καθεστώς πλέον θέλει σύμπλευση των καθεστωτικών – συστημικών δυνάμεων, ώστε να καταπολεμηθεί η αντισυστημική Χρυσή Αυγή και η κλεπτοκρατία εν Ελλάδι να συνεχίσει να βασιλεύει.

Προχθές, παρουσιάσαμε αποσπάσματα από άρθρο που γράφτηκε στη φυλλάδα του Μεγάλου Αφεντικού (Big Boss), στο οποίο γινόταν λόγος για την ανάγκη του «ιστορικού συμβιβασμού» και της «μεγάλης συγκυβέρνησης» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Σας θυμίζουμε τα βασικά: «Μήπως έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το «ανέφικτο»; Την κυβέρνηση των «δύο τρίτων». Είναι προφανές ότι και τα δύο «χαρακώματα» εξορίζουν αυτήν την προοπτική. Προς το παρόν. Γιατί πολύ σύντομα αυτό που σήμερα φαντάζει ως ουτοπία μπορεί αύριο να γίνει ο απόλυτος ρεαλισμός. Ο ρεαλισμός του «ιστορικού συμβιβασμού». Προφήτες βέβαια δεν υπάρχουν, αλλά για καλό και για κακό δεν αφήνουμε στην μπάντα τους λιθοβολισμούς;».
Φυσικά και δεν επρόκειτο για κάποιο τυχαίο δημοσίευμα, καθώς στις φυλλάδες αυτού του είδους τίποτα δε βλέπει το φως της δημοσιότητας, αν δεν έχει την έγκριση του αφεντικού και δε συμφωνεί απολύτως με τα συμφέροντά του.
Σήμερα, λοιπόν, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φυλλάδας του, βασισμένο σε μια κατά παραγγελίαν «δημοσκόπηση», το Big Boss μίλησε και είπε: θέλω συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!
Ιδού: «Μεγάλος συμβιβασμός α λα ελληνικά: 58% υπέρ του ιστορικού συμβιβασμού αριστεράς και δεξιάς.
Ένα νέο κοινωνικό ρεύμα που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των πολιτών και ζητά ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με τη δημιουργία ενός ιστορικού συμβιβασμού Αριστεράς και Δεξιάς καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 58% των πολιτών τάσσεται υπέρ ενός ιστορικού συμβιβασμού ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς και της Δεξιάς και τη συγκρότηση ενιαίου κυβερνητικού μετώπου για την ανάταξη της οικονομίας.
Μάλιστα, η άποψη για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό είναι ισχυρή σε όλο το κομματικό φάσμα».
(ΥΓ): Κόντρα στη μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζουν τα κάθε λογής μεγάλα αφεντικά, υπάρχει η Χρυσή Αυγή, η μόνη μας επιλογή!
Εθνικισμός.net