Δεν έχουν τον θεό τους: Οι δημοτικοί υπάλληλοι που σκότωσαν τον Δήμαρχο Παγγαίου για να του φορτώσουν έλλειμμα 710.000 ευρώ.... Πληρώνονται κανονικά τον μισθό τους μέσα στις φυλακές !


Καταιγιστική μορφή παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στο Δημόσιο.
Το «Έθνος» σε δημοσίευμά του φέρνει στο φως ορισμένες μόνο, από τις εκατοντάδες περιπτώσεις ατιμώρητων επίορκων υπαλλήλων, που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα.
Τελευταία αποκάλυψη θέλει ...



δύο φυλακισμένους ταμίες -δημοτικοί υπάλληλοι- που βρίσκονται στη φυλακή καταδικασμένοι σε ισόβια και 17 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου συνεχίζουν να πληρώνονται το 50% του μισθού τους.

Υπόθεση Παγγαίου: Σκότωσαν τον δήμαρχο, αλλά παίρνουν ακόμη μισθό!

Πρόκειται για το πιο τρανταχτό παράδειγμα ατιμωρησίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, αφού τρία και πλέον χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας, Τριαντάφυλλου Κουκούδη, από δύο δημοτικούς υπαλλήλους, οι δολοφόνοι του, αν και έχουν καταδικαστεί ο ένας σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη, συνεχίζουν να εισπράττουν στη φυλακή το 50% του μισθού τους.

Οι δύο ταμίες, Σάββας Σαλτουρίδης και Ιωακείμ Μάνος, 50 και 51 ετών αντίστοιχα, δολοφόνησαν τον Δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2009, για να του φορτώσουν τη «μαύρη τρύπα» 710.000 ευρώ στο ταμείο, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη τους και τον Δεκέμβριο του 2010 καταδικάστηκαν ο πρώτος σε ισόβια κάθειρξη και ο δεύτερος σε 17ετή κάθειρξη.

Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα, παραμένουν σε καθεστώς αργίας, λόγω ανυπαρξίας των πειθαρχικών οργάνων.

Το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο τους επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, αλλά άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της έφεσης και περιμένουν να εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο όργανο.

Αυτό όμως δεν έχει συνεδριάσει έως σήμερα, με αποτέλεσμα οι δύο καταδικασθέντες για κακούργημα δημοτικοί υπάλληλοι, να συνεχίζουν να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων για όσους βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής αργίας.

Μάλιστα, οι δύο δράστες της δολοφονίας δε δίστασαν να κάνουν μήνυση στον επόμενο δήμαρχο, Απόστολο Τσακίρη, ο οποίος μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και την προφυλάκισή τους, είχε ζητήσει την διακοπή της μισθοδοσίας τους, για προφανείς λόγους ηθικής τάξεως.

Άντεξε έξι μήνες και στη συνέχεια υποχρεώθηκε να αποδεσμεύσει τη μισθοδοσία τους, εν όψει του κινδύνου να συρθεί και ο ίδιος στα δικαστήρια, για παράβαση καθήκοντος.



protothema.gr