Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58, Ο ΜΠΕΝΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΦΑΝΟΥΡΗΣ, Ή ΟΙ ΕΝΑΓΩΝΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου
Συνωστισμός και αγωνία στο «κέντρο», σχετικά με τις εξελίξεις και τις μελλοντικές προοπτικές εν όψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών.
Όπως έλεγε και ο αξέχαστος Βασίλης Λογοθετίδης στην ταινία «ούτε γάτα ούτε ζημιά», «και η ...

Θεσσαλονίκη μεγάλη πόλη, κόσμος πάει, έρχεται», έτσι λοιπόν συμβαίνει και με την κίνηση των 58. Κόσμος πάει, έρχεται, συζητήσεις, δηλώσεις σχόλια. Μόνο που εδώ υπάρχει και γάτα και ζημιά και λεκτικές αντιπαραθέσεις και εντάσεις μεταξύ στελεχών των κατακρημνισμένων του κοινοβουλίου. Και φυσικά εννοούμε το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Συγκεκριμένα η πρόταση της κίνησης των 58 μέσω του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη, στην πολιτική εκδήλωση στο Περιστέρι, προς τους προαναφερόμενους αποτυχημένους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για συστράτευση δημιούργησε έντονους προβληματισμούς και αναταράξεις.
Ο κύριος Βενιζέλος τοποθετήθηκε σημειώνοντας  «στηρίζουμε την Κίνηση των «58», στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και τους καλούμε όλους, με γενναιοδωρία, χωρίς αντιστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, να συγκροτήσουμε αυτό το μεγάλο ρεύμα που υπάρχει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των εκλογών».
Φυσικά τι άλλο θα μπορούσε να πει  ο παμμέγιστος χαμαιλέων της πολιτικής ζωής, ο Πάπας της πολιτικής μεταπήδησης, ο οποίος οιαδήποτε στιγμή είναι έτοιμος να αναθεωρήσει τις απόψεις και τα πιστεύω του και να συμπράξει ακόμη και με τον ίδιο τον Βελζεβούλ προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένος δια ονύχων και οδόντων επί του εξουσιαστικού θρόνου του.
Ως γνήσιος αρουραίος, διαβλέποντας ότι το αναπόφευκτο πλησιάζει και το πλοίο που συγκυβερνούν με τον Αντόν, άρχισε πλέον να μπάζει νερά, προετοιμάζεται και μεθοδεύει διαδικασίες προκειμένου να καταλάβει ηγετική θέση στις σωτήριες λέμβους που θα διαφύγουν από το επερχόμενο ναυάγιο. Όμως αυτή του η δήλωση αποτέλεσε διασπορά πανικού, λόγω του ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην Κίνηση των 58 σηματοδοτεί την αυτοδιάλυσή του. Γι αυτό η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθώντας αφ ενός μεν να καθησυχάσει τον πανικό των στελεχών, αφ ετέρου δε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την αλήθεια, η οποία δεν είναι άλλη από το «Ναι! Χρεοκοπήσαμε και ψάχνουμε συνεταίρους για να παραμείνουμε εντός κοινοβουλίου»,  εξέδωσε ανακοίνωση πασχίζοντας απελπισμένα να περισώσει ψήγματα της κατακερματισμένης εδώ και καιρό αξιοπρέπειάς της. Σε αυτή δε την ανακοίνωση ναι μεν στηρίζει τις δηλώσεις του Μπένι, αλλά και αξιώνει σεβασμό για την ιστορική διαδρομή και τον σημερινό ρόλο του κόμματος για την σταθερότητα της Χώρας.
Σεβασμό γι αυτούς εδώ και τέσσερεις δεκαετίες λυμαίνονταν και ακόμη λυμαίνονται το κρατικό χρήμα και τον δημόσιο πλούτο, προς ίδιον όφελος και πλουτισμό. Γι αυτούς που ταύτισαν την διακυβέρνηση της Πατρίδας μας και τους Ανώτατους κρατικούς λειτουργός με καταστάσεις τύπου Βίτο Κορλεόνε. Ας προχωρήσουμε.  
Αντίθετος προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται ο κύριος Φώτης Κουβέλης. Ακόμα και την περασμένη Κυριακή δήλωνε: «Δε θα έχουμε συνεργασία με την κίνηση των «58», πολύ δε περισσότερο όταν η πρωτοβουλία αυτή, αναφέρεται σε μια συνεργασία που πρέπει να υπάρξει στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ που μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα. Θα πρόκειται για προσβολή της πολιτικής λογικής».
Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν έχει και άδικο. Ο μπάρμπα Φανούρης ακόμη φυσάει και δεν κρυώνει το «άδειασμα» που του έκανε ο Μπένι πέρυσι τον Ιούνιο όσον αφορά το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ και την συμπόρευση του με την γραμμή Σαμαρά.
Πως είναι λοιπόν δυνατόν να συμπράξει μαζί του και για μια ακόμη φορά να τον εμπιστευτεί; Φυσικά αυτό δεν το κάνει για ιδεολογικούς λόγους, ή για λόγους ευθιξίας, αλλά καθαρά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Διότι αν είναι να προχωρήσει σε πολιτική συμμαχία και να ταχθεί με τις πενιχρές του δυνάμεις παρά τω πλευρώ κάποιων, αυτοί σίγουρα δεν θα είναι οι αμφιβόλου αποτελέσματος και λαϊκής στήριξης 58 και ο υποκριτής και καιροσκόπος κύριος Βενιζέλος. Μάλλον προς τα αριστερά θα κινηθεί ο κύριος Κουβέλης και μάλιστα όσο πιο γρήγορα μπορεί, γιατί τα κοινοβουλευτικά ψωμιά του είναι μετρημένα. Εκτός αυτού τα διάφορα φλερτ τύπου Λυκούδη που παρίστατο στο συνέδριο των 58 και η μετέπειτα αντίδραση του τομεάρχη τύπου της ΔΗΜΑΡ κυρίου Μαργαρίτη, όσον αφορά αυτή την παρουσία, κρούουν τον κώδωνα κινδύνου στα ώτα του κυρίου Κουβέλη. Ήδη ο βουλευτής του κόμματός του κύριος Πανούσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 10,5», έδωσε το στίγμα επιβεβαιώνονταν τα λεγόμενα μας. Συγκεκριμένα ο κύριος Πανούσης δήλωσε:  «Η κίνηση των 58 έχει χάσει το timing της ιστορίας, θα σκάσει με δύναμη κάτω. Τώρα ποιος είναι ο στόχος τους, να αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ, να σωθεί ο Βενιζέλος ή να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ;».
Συμπερασματικά λοιπόν καταλήγουμε στο  ότι, τα πανικόβλητα τρωκτικά βλέποντας τις εκλογές να πλησιάζουν και διαπιστώνοντας ότι μαζί με αυτές πλησιάζει και το πολιτικό τους τέλος, προσπαθούν παντοιοτρόπως να συστρατευτούν σε συμμαχίες και νέα σχήματα, μήπως καταφέρουν και παραμείνουν μέσα στο πολιτικό σκηνικό, εντός των τειχών του Κοινοβουλίου, συνεχίζοντας να παρασιτούν, απομυζώντας το αίμα του Ελληνικού Λαού.
Ως δια μαγείας είναι έτοιμοι να παραμερίσουν και να διαγράψουν ιδεολογικές και θεωρητικές διαφορές, διαστάσεις θέσεων και πρακτικών, προτάσσοντας το μόνο κοινό σημείο, το μόνο συνδετικό κρίκο που έχουν μεταξύ τους. Αυτόν της κονόμας.
Το Εθνικιστικό Κίνημα, παρά τις σκευωρίες και τις διώξεις, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχεται από όλο το άθλιο πολιτικό σύστημα και τα αχρεία ΜΜΕ, πιστό στις αξίες και στις θέσεις του, αντλώντας σθένος από την βαθειά Ιστορική συνείδηση και από το αίμα των Μαρτύρων του, πορεύεται αγωνιζόμενο, μέσω της Υπερηφάνειας και της απόλυτης ιδεολογικής καθαρότητας, προκειμένου να εκπληρώσει τον Ιστορικό του ρόλο, για την απελευθέρωση της Ελλάδας και για την Αναγέννηση του Ελληνισμού.
Για μια Εθνικιστική Κοινωνική Πολιτεία.