Τα τσιράκια του Σαμαρά εκτός από δολοφόνοι είναι και υβριστές: «Φταίνε οι πολίτες που πεθαίνουν από τα μαγκάλια»


Το τραγικό γεγονός με το θάνατο της 13χρονης από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού το είδαμε τις προάλλες. Ενδιάμεσα είχαμε και άλλα περιστατικά, βεβαίως, με πυρκαγιές που ξέσπασαν σε σπίτια από μαγκάλια και άλλον ένα νεκρό από αναθυμιάσεις μαγκαλιού. Είναι, λοιπόν, γεγονός ότι θρηνούμε νεκρούς από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της τρόικας, που οδήγησε ...

εκατομμύρια συμπολίτες μας να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, έχοντας οδηγηθεί στην απελπισία.
Μία σοβαρή κυβέρνηση υπό το βάρος αυτών των θανάτων θα είχε ήδη παραιτηθεί, βεβαίως. Έχοντας, όμως, τα ανδρείκελα της Συγγρού στην κυβέρνηση δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Επόμενη προσδοκία θα ήταν να αισθανθούν κάποιες τύψεις και να εκφράσουν έστω τα συλλυπητήρια τους. Αυτές οι προσδοκίες διαψεύστηκαν, όμως, αφού αυτό που ακούστηκε από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, είναι ενδεικτικό της αναλγησίας και του μισανθρωπισμού που διακατέχει την κυβέρνηση.
Υπό το βάρος, λοιπόν, των δύο θανάτων από μαγκάλια, ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Ταμήλος, δήλωσε: "Είναι άδικο ότι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία να τα ρίχνουμε στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ η κυβέρνηση στην Αθήνα να λύσει το πρόβλημα μιας οικογένειας που μένει στην επαρχία. Οι βουλευτές δεν πλησιάζουν τον πρωθυπουργό για αυτό και ο κόσμος εκλέγει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες δεν μπορούν να ενημερωθούν σωστά για το γεγονός ότι το να ανάβεις μαγκάλια στο σπίτι σου είναι επικίνδυνο; Η ατομική υπευθυνότητα είναι πολύ σημαντική υπόθεση.".
Δηλαδή οι νεκροί φταίνε που πεθάνανε, αφού θα έπρεπε να ξέρουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν τα μαγκάλια και να τα αποφύγουν. Οποιαδήποτε κουβέντα πέρα του ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει και μάλιστα γρήγορα είναι πλεονασμός και εκ του πονηρού.