«Εμπόλεμη ζώνη» η Ιερισσός - Συλλήψεις και οδοφράγματα αυτή την ώρα - ΒΙΝΤΕΟ


Ένταση επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης στην Ιερισσό, στην Χαλκιδική, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό τις προσαγωγές κατοίκων ενώ ακούγονται καμπανοκρουσίες συναγερμού στην πόλη.
Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι, από την ξαφνική εμφάνιση ...


ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τη χρήση δακρυγόνων μέσα στο χωριό, ακόμη και μέσα σχολείο, εν ώρα λειτουργίας του, με τα παιδιά να λιποθυμούν, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στον SKAI, διέψευσε ότι έγινε ρίψη χημικών μέσα στο σχολείο, παρά μόνο στο μπλόκο των κατοίκων που εμπόδιζαν την αστυνομία να εισέλθει στο χωριό για να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε (στις 17/2) στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί όταν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού απέκλεισαν την είσοδο του χωριού, προσπαθώντας να εμποδίσουν την έλευση διμοιριών των ΜΑΤ που κατευθύνονταν προς το χωριό για να υποβοηθήσουν συναδέλφους τους που βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο της προανάκρισης για την εμπρηστική επίθεση.
Σύμφωνα με ιστοσελίδες της περιοχής, εισαγγελέας, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και τζιπ της αστυνομίας μετέβησαν από τον Πολύγυρο στην Ιερισσό, για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοστάσιο "Ελληνικός Χρυσός". Τότε άρχισαν να χτυπάνε οι καμπάνες για να συγκεντρωθεί ο κόσμος έξω από το αστυνομικό τμήμα. Οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ελαστικά. Καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια υπόπτων κι έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.
Επτά κάτοικοι από την Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγία έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιο "Ελληνικός Χρυσός", για ταυτοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι ως ύποπτοι μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό, συνοδεία ΜΑΤ, και αναμένεται να γίνει έρευνα στις προσωπικές τους κατοικίες. Οι κλούβες έχουν σταματήσει αυτή την ώρα, στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.
Στο μεταξύ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου.