ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ - Στουρνάρας:"Απίθανη η παράταση"

 
Για να πετύχει η χώρα τους δημοσιονομικούς στόχους του 2012 υπό τις αυστηρές απαιτήσεις της τρόικας, η Ελλάδα θα πρέπει να εξοικονομήσει ακόμη 3 δισ. ευρώ στις επόμενες εβδομάδες. Αυτό τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως μεταδίδει το Dow Jones. Όπως αναφέρει το πρακτορείο,..
 
η Ελλάδα δεν θα λάβει νέα κεφάλαια διάσωσης πριν από το Σεπτέμβριο, και δεν αναμένεται να λάβει κάποια παράταση για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, μέχρι η χώρα να επαναφέρει ξανά το πρόγραμμα εντός στόχων.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε πως δεν είναι εξαιρετικά απίθανο η χώρα να λάβει παράταση στο πρόγραμμά της για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Αλλά τόνισε πως θα καταθέσει το αίτημα για την παράταση, μόλις το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας επανέλθει εντός στόχου, καθώς βρίσκεται εκτός στόχων για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, από όταν η Ελλάδα έλαβε τη διάσωση.
«Το πρόβλημα είναι ότι η παράταση χρειάζεται επιπρόσθετη χρηματοδότηση και αυτό θα απαιτήσει επικυρώσεις από τα κοινοβούλια», τόνισε. «Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αλλά θα το εγείρουμε ως θέμα, καθώς πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο».
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως έχει διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα λάβει «κάποιου είδους» ενδιάμεσης χρηματοδότησης μέσα στο καλοκαίρι, για να αποπληρώσει ένα ομόλογο 3,1 δισ. ευρώ (της ΕΚΤ) που λήγει στις 20 Αυγούστου. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν η Ελλάδα θα λάβει και άλλα κεφάλαια εκτός των 3,1 δισ. ευρώ, για να καλύψει τις ανάγκες της το καλοκαίρι. Το πρακτορείο επισημαίνει πως η χώρα αναμένεται να ξεμείνει από ρευστό στα τέλη Ιουλίου.

capital.gr