Θέρος-τρύγος-πόλεμος, στασιό δεν περιμένουν


Η παλιά ελληνική παροιμία "θέρος-τρύγος-πόλεμος,στασιό δεν περιμένουν...", αναφέρεται στην επίπονη προσπάθεια του ανθρώπου στον θερισμό και στον τρύγο και την παρομοιάζει με τον πόλεμο, έναν πόλεμο ενάντια στα στοιχεία της φύσης και στην ανθρώπινη κούραση και ...

αδυναμία. Σήμερα στις μέρες μας, η παροιμία του πάνσοφου λαού μας, παίρνει άλλες διαστάσεις.

Ο θερισμός δεν γίνεται πλέον από ενωμένες ελληνικές οικογένειες και πληθυσμούς ελληνικών χωριών. Οι αγρότες ελληνικής καταγωγής είναι ελάχιστοι. Παντού κυριαρχούν οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες. 

Ο τρύγος γίνεται πάντα στα αμπέλια που έχουν απομείνει -και που δεν έχουν εκχωρηθεί- πάλι κάτω από τον έλεγχο των "ευπαθών ομάδων". Τα ελληνικά έθιμα έχουν ξεχαστεί!

Ο θερισμός και ο τρύγος έχουν μια δυναμική σχέση με τις εποχές του έτους και με την εναλλαγή των εργασιών που αντιστοιχούν. Ο πόλεμος όμως; Αυτός είναι πάνω από εποχές και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μόνιμος και αδυσώπητος. Μια συνεχόμενη πάλη για επιβίωση ηθική και φυσική. «Όποιος περιπίπτει στην κατάσταση δούλου, χάνει τον μισό ανδρισμό του», πίστευε ο Όμηρος. Όταν η ζωή και η τύχη πλείστων συμπολιτών μας εξαρτάται από «άλλους» και καθόλου από τον ίδιο τον εαυτό μας, τότε οι άνθρωποι δεν διαφέρουν από τους δούλους. Όταν η πάλη για επιβίωση φτάνει στο μεταίχμιο όπου να απαιτείται η εκχώρηση και των τελευταίων υπολειμμάτων προσωπικής αξιοπρέπειας, τότε το ζήτημα παύει να τίθεται σε υλική βάση και ανάγεται σε ηθική.

Ο «πόλεμος πάντων πατήρ», έλεγε ο Ηράκλειτος κι εννοούσε τον πόλεμο σαν μια συνεκτική αλήθεια που διαφεντεύει τη δομή και την ύπαρξή μας, ανεξάρτητα από τον χρόνο. Η Φυλή μας εκτίθεται σε μια ακατάπαυστη κι εγκληματική μεταβλητότητα με σκοπό την εξαφάνιση της γραμμής και της συνέχειας του Αίματός μας. 

Μακροχρόνια ανεργία και εγκληματικότητα εξαιτίας της εισβολής λαθρομεταναστών και «ευπαθών ομάδων», εργασιακός νομαδισμός για μια αμοιβή 200, 300 ευρώ, διάλυση θεσμών και συνοχής οικογένειας, οικονομική εξαθλίωση σε συνδυασμό με μια εκφυλισμένη πολιτική που προσπαθεί να κυριαρχήσει, οδηγούν αναπόφευκτα όλους μας σε μια εσωτερική πάλη. Το δικαίωμα της ύστατης κι ευγενέστερης άμυνας που είναι ένας ηθικός πάνω από όλα πόλεμος αναγκαίος για να επιτευχθεί η ουσιαστική ανα-τροπή του εαυτού μας από το ΕΙΝΑΙ σε ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, γιατί σύμφωνα με τον Ηράκλειτο χωρίς το γίγνεσθαι δεν υπάρχει ούτε φυσικός ούτε νοητός κόσμος!

Αυτοί που εισέβαλαν στη Χώρα μας και με πρόσκληση του σημερινού μνημονιακού εντολοδόχου, ληστεύουν, σκοτώνουν και μονοπωλούν τις θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα! Ο πόλεμος λοιπόν κρίνεται κοινός και αναγκαίος!

Έλληνες, μήπως οι ίδιοι πολεμάτε τον εαυτό σας; 

Θεωρείτε ότι οι εισβολείς είναι πιο "άξιοι" από εσάς; Έχετε δει κανέναν από αυτούς άνεργο; Τους απειλεί κανείς με φυλακή ή εξορία; Κατατίθεται η πολιτεία εναντίον τους;

"Σώμα αδύναμο δεν μάχεται". Οι προδότες που έχουν καταλάβει την εξουσία χτυπούν αλύπητα τον ελληνικό λαό κάθε μέρα, όλο και περισσότερο.

Η Χρυσή Αυγή, τα παιδιά με τα μαύρα, ήταν πάντα εκεί και αντιστέκονταν.

Ο θερισμός και ο τρύγος τελειώνουν! Ο πόλεμος ενάντια σε όλους τους "άλλους", τους επίορκους και τους προδότες, ξεκινά! 

Ξυπνήστε, ενωθείτε, αντισταθείτε. Μαζί και πάντα εμπρός για να γίνει πραγματικότητα το όραμα μιας Ελεύθερης Πατρίδας. Ξεχάστε όλα σας χωρίζουν και ενταχθείτε στις φάλαγγες της Χρυσής Αυγής, της μοναδικής ανερχόμενης δύναμης του Ελληνισμού. Ας θυμηθούμε και ας αντλήσουμε θάρρος και δύναμη από τα αξέχαστα λόγια του Εθνικού μας Ποιητή Κωστή Παλαμά:


«… Εγώ είμαι ο γκρεμιστής, γιατί είμαι εγώ κι ο κτίστης,

ο διαλεχτός της άρνησης κι ο ακριβογιός της πίστης.

Και θέλει και το γκρέμισμα νου και καρδιά και χέρι…

και νιώθω φλόγα την καρδιά και βράχο το κεφάλι

και θέλω να τραβήξω εμπρός και πλατωσιές να ανοίξω

και με ένα Ναι να τιναχτώ και με ένα Όχι να βροντήξω

Καβάλα στο νοητάκι μου, δεν τρέμω σας όποιοι είστε

γρικάω, βγαίνει από μέσα μου μια προσταγή: Γκρεμίστε!»

Θέρος, Τρύγος, Πόλεμος, στασιό δεν περιμένουν... Όσοι θέρισαν και τρύγησαν ήταν και η τελευταία τους φορά! Έφτασε πια και ο δικός μας καιρός! 

Μελίρρυτη
Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής