Τα τσιράκια της τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων ξεπουλούν την αμυντική βιομηχανία


Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται σύμφωνα με σχέδια που ήδη έχουν συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο να προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες για να ικανοποιήσει τους διεθνείς τοκογλύφους, δίνοντας το τελειωτικό κτύπημα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, αφού οι ειλημμένες αποφάσεις συμπεριλαμβάνουν κλείσιμο εργοστασίων, γραμμών παραγωγής, ...
 
πώληση μεγάλης αξίας ακινήτων και απόλυση εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού.
Πιο συγκεκριμένα έχουν δρομολογηθεί τα ακόλουθα:
Κλείσιμο ή πώληση της ΕΛΒΟ. Η εταιρία απασχολεί 370 άτομα με εξειδικευμένη εμπειρία στις κατασκευές τεθωρακισμένων οχημάτων όπως LEOPARD , ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ κ.α. Λόγω των οικονομικών και πολιτικών συγκυριών η πώληση της εταιρίας θεωρείται ρεαλιστικά ανέφικτη και ήδη στο παρελθόν η μεταβίβαση του management σε ιδιώτη αποδείχτηκε καταστροφική για την ΕΛΒΟ,  όχι όμως και για τον ιδιώτη αφού εγκολπώθηκε σημαντικότατο know-how που το εκμεταλλεύεται σήμερα στις επιχειρήσεις του (METKA).
Κλείσιμο της θυγατρικής εταιρίας «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου» των ΕΑΣ. Η εταιρία απασχολεί 80 άτομα και πλην της παραγωγής νομισμάτων κατασκευάζει την πρώτη μορφή των καλύκων των πυρομαχικών μικρών και μεσαίων διαμετρημάτων.
Κλείσιμο της θυγατρικής «Ηλεκτρομηχανική Κύμης» των ΕΑΣ που απασχολεί 60 άτομα και κατασκευάζει υψηλής τεχνολογίας στρατιωτικά κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και στρατιωτικό ρουχισμό.
Κλείσιμο του εργοστασίου Ελευσίνας των ΕΑΣ και μετακίνηση μέρους του εξειδικευμένου προσωπικού στο εργοστάσιο Λαυρίου των ΕΑΣ. Οι εθνικής σημασίας γραμμές παραγωγής πυρομαχικών αυτού του εργοστασίου δεν θα μεταφερθούν  λόγω υψηλού κόστους και έλλειψης χώρου στο Λαύριο.
Κλείσιμο του εργοστασίου Μάνδρας των ΕΑΣ. Μέρος του εξειδικευμένου προσωπικού θα μετακινηθεί στο εργοστάσιο Λαυρίου και στο εργοστάσιο Αιγίου των ΕΑΣ. Οι γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης κιλλιβάντων, αντιαεροπορικών πυροβόλων και πυραυλικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς πιθανότατα θα κλείσουν, αφού στα εργοστάσια Λαυρίου και Αιγίου δεν υπάρχουν χώροι υποδοχής τέτοιων εγκαταστάσεων.
Κλείσιμο του εργοστασίου ΕΑΣ στον Υμηττό και μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων στα εργοστάσια Λαυρίου και Αιγίου. Παράλληλα θα κλείσουν εθνικής σημασίας γραμμές παραγωγής πυρομαχικών μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων.
Κλείσιμο των πολιτικών δραστηριοτήτων των ΕΑΣ, ήτοι των κυνηγετικών φυσιγγίων και των εμπορικών εκρηκτικών της Πυρκάλ.
Ξεπούλημα των πολύ μεγάλης αξίας ακινήτων των ΕΑΣ στην Ελευσίνα και Υμηττό, για τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ομοτράπεζοι και παρακείμενοι της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Όλες αυτές οι προγραμματισμένες ενέργειες των υποτακτικών της διεθνούς τοκογλυφίας θα επιφέρουν θανάσιμο πλήγμα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και απολύσεις περίπου 600 εξειδικευμένων και δυσεύρετων τεχνικών. Το κλείσιμο της ΕΛΒΟ και η συρρίκνωση και μεταφορά παραγωγικών δραστηριοτήτων στα εργοστάσια Αιγίου και Λαυρίου των ΕΑΣ έχει σκοπό αφενός μεν την τελική απαξίωση της Αμυντικής Βιομηχανίας και αφετέρου το ξεπούλημα αντί πινακίου φακής των εναπομεινάντων δραστηριοτήτων σε ξένα και ύποπτα συμφέροντα.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: "Αυτοί που επί δεκαετίες είχαν ως βασική πηγή πλουτισμού τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αυτοί που χρέωσαν κάθε Έλληνα πολίτη με 60.000 ευρώ από το μεγάλο φαγοπότι των εξοπλισμών, αποφάσισαν το κλείσιμο εθνικής σημασίας εργοστασίων και γραμμών παραγωγής των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και το ξεπούλημα στους διεθνείς τοκογλύφους της ακίνητης περιουσίας αυτών των εταιριών, παράλληλα με την απόλυση εξειδικευμένου και δυσεύρετου τεχνικού προσωπικού.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα αντισταθεί και θα ματαιώσει την εκποίηση της νευραλγικής Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας που αποτελεί δομικό στοιχείο της Εθνικής Άμυνας και πυλώνα της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πώληση νευραλγικών μονάδων της Αμυντικής Βιομηχανίας σε ξένα συμφέροντα αποτελεί ντροπή και προδοσία."
Διαβάστε επίσης: Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Χρυσής Αυγής για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία