"Ελευθεροτυπία": Μπράβοι, φουσκωτοί και σκοτεινοί χρηματοδότες στα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας
Με το καλημέρα άρχισαν τις γνωστές τους αρλούμπες τα συντρόφια της αθάνατης Ελευθεροτυπίας - Νέα σενάρια τρόμου και μυστηρίου από την κορυφαία στο είδος Γεωργία Δάμα
Η "Ελευθεροτυπία", ανέκαθεν, διακρινόταν για την ακατάσχετη τερατολογία και την συνεχή ροή ψεμάτων εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Μπορεί το «βαρύ πυροβολικό» της εν λόγω φυλλάδας, ο αλήστου μνήμης ‘‘Ιός’’, να εξαπολύει την λάσπη του από άλλο ανταγωνιστικό έντυπο-υπόνομο, όμως φαίνεται πως υπάρχει ‘‘άξια’’ αντικαταστάτης. ...





Κάποια Γεωργία Δάμα ανέλαβε για λογαριασμό της εφημερίδας, την περασμένη Κυριακή, να ‘‘διαφωτίσει’’ το αναγνωστικό κοινό για τα νέα κεντρικά κτίρια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δεν ξέρουμε αν η συγκεκριμένη ‘‘μαντάμ’’ έχει οφθαλμολογικά προβλήματα ή είναι απλώς ανιστόρητη, λέγοντας ότι ο Μαίανδρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ‘‘παραμορφωμένη σβάστικα’’. Δείχνει, όμως, από νωρίς τις προθέσεις της. Λέγε, λέγε στο τέλος κάτι μένει… Και τι δεν έβγαλε από την φαντασία της η συγκεκριμένη κυρία. Από καφετέριες που θα σερβίρουν ελληνικά προϊόντα μόνο σε Έλληνες, μέχρι χώρο όπου θα διαμορφώνονται γυμναστήρια πολεμικών τεχνών… Πάνω στην αγωνία και την απόγνωση για την απόδοση ενός άρτιου ρεπορτάζ ξέχασε να αναφέρει την αίθουσα βασανιστηρίων για κάθε αντιφρονούντα, καθώς και την λίμνη με τους κροκοδείλους, όπου θα ρίχνονται οι λαθρομετανάστες… Πως της ξέφυγαν τέτοιες σημαντικές λεπτομέρειες; Φυσικά, η ασύστολη φαντασία της δεν σταματά εκεί. Κυριολεκτικά οργιάζει, όταν σ’ ένα απίστευτο παραλήρημα συνεχίζει το παραμύθι υποστηρίζοντας ότι «οι κάτοικοι προσπερνούν το γκρίζο κτίριο βιαστικά, οι περισσότεροι από το απέναντι πεζοδρόμιο. Κοιτάζουν με περιέργεια την εκ βάθρων ανακατασκευή του κτιρίου. Μιλούν ζητώντας να μη δημοσιευτεί το όνομά τους: ‘‘Ξόδεψαν πολλά χρήματα. Φαίνεται ότι αποφάσισαν να απευθυνθούν σε μεσαία και ίσως υψηλά εισοδήματα’’».
Σε σχέση με την ‘‘γκραν-γκινιόλ’’ περιγραφή της Δάμα, το πιο πιθανό είναι να έχει πάρει δηλώσεις από τον… εαυτό της. Σίγουρα, πάντως, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν απευθύνεται σε ηλιθίους, μυθομανείς, κατά συρροή ψεύτες και ανθέλληνες. Όσο για ‘‘την αντιφασιστική πρωτοβουλία της περιοχής’’ γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι την πλαισιώνουν. Διακεκριμένοι ανθέλληνες, επαγγελματίες αντιρατσιστές, νοσταλγοί της κομμουνιστικής τυραννίας, υμνητές των τρομοκρατικών οργανώσεων, ελληνόφωνοι συνεργάτες των πακιστανών και φυσικά οι πάσης φύσεως παράνομοι αλλοδαποί, τους οποίους προσκυνούν όλοι οι προαναφερόμενοι. Λέει αρκετά ακόμα, χύνοντας άφθονη λάσπη ψέματος, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος. Δεν έχει, όμως, νόημα να ασχοληθούμε άλλο με τα γραφόμενα της. Τόσο η Δάμα όσο και οι πατρώνες της πρέπει να αντιληφθούν το συντομότερο δυνατόν τις πραγματικές διαθέσεις όλο και περισσότερων Ελλήνων απέναντι στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Θα διαπιστώσουν ότι μας αντιμετωπίζουν ως σάρκα από τη σάρκα τους, ως την μοναδική υγιή και ειλικρινή δύναμη που μπορεί να απελευθερώσει την Χώρα από τους δυνάστες της και το ντόπιο υπηρετικό προσωπικό. Αν κάποια στιγμή μπορέσουν να βγάλουν τις τσίμπλες από τα μάτια και την… μαρμελάδα από τ’ αυτιά, ίσως να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει. Προς το παρόν, ας γνωρίζουν ότι με στημένα δημοσιεύματα προκαλούν απλώς τον γέλωτα.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ