Ο δικός μας Εθνάρχης

Γράφει ο Κώστας Αλεξανδράκης
Πήγανε λίγες μέρες πριν οι πολιτικοί αρχηγοί – πλην του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής – στην εκδήλωση για τον αποκαλούμενο ως «Εθνάρχη», Κωνσταντίνο Καραμανλή. Απέδωσαν ομαδικώς τιμές στον πολιτικό που έφερε την «δημοκρατία» στην Πατρίδα μας. Ακόμα και ο λεγόμενος «αντισυστημικός» Τσίπρας έκλινε ευλαβικά το γόνυ, ενώπιον του «Εθνάρχη» και δήλωσε πως ήταν «μεγάλος ηγέτης». Όλα τα πράγματα έχουν την σημειολογία τους, ακόμα και όταν γίνονται για ...



καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας έπραξε τοιουτοτρόπως μόνο και μόνο λόγω των ψήφων, αυτό  δείχνει έναν στυγνό πολιτικάντη που δεν διαφέρει καθόλου από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, οι οποίοι χαράσσουν πολιτική γραμμή με βάση τις δημοσκοπήσεις και τις επιταγές της τρόικας.
Ποιος ήταν όμως αυτός, ο πολιτικός «ανήρ», ενώπιον του οποίου έσκυψαν με ευλάβεια, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της μεταπολίτευσης; Δεν είναι άλλος από τον πολιτικό, ο οποίος έλεγε με θράσος ότι «η Κύπρος κείται μακράν», όταν οι Έλληνες έδιναν το Αίμα τους για την Κύπρο μας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ως νέος 33 ετών, αρνήθηκε να πάει στο μέτωπο με τους υπόλοιπους Έλληνες, επικαλούμενος πρόβλημα βαρηκοΐας.  Αυτόν τον άνθρωπο επέλεξαν να τιμήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί από τον Τσίπρα μέχρι και τον Σαμαρά. Λογική η επιλογή τους και θα εξηγήσουμε το γιατί.
Ο καθείς δρα με βάση τα ιδεώδη που έχει μέσα στο νου του. Ο καθείς από εμάς, ανάλογα ομολογουμένως με τον ιδεολογικό και πολιτικό προσδιορισμό του, έχει μια σαφή εικόνα για την ιδανική κατάσταση που επιθυμεί για τον ίδιο και την πατρίδα του και με βάση αυτό το ιδανικό, το ιδεώδες, το όραμα, αποδίδει σεβασμό και τιμές σε αυτούς ή αυτές που υπηρετήσαν τις ίδιες με αυτόν ιδέες. Με αυτή την λογική εξηγείται η παρέλαση ελλαδιτών πολιτικάντηδων στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ και στο Ισραήλ, φορώντας το «κιπά». Έτσι εξηγείται και η κοσμοσυρροή πολιτικών αρχηγών στην εκδήλωση για τον «Εθνάρχη», τον άνθρωπο που έθεσε εαυτόν ως αφετηρία στην μεταπολίτευση, την εποχή της μίζας, της ρεμούλας, της διαπλοκής, που οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή καταστροφή. Τοιουτοτρόπως οι πολιτικοί αρχηγοί έκλιναν το γόνυ ενώπιον της κλεπτοκρατίας και της φαυλοκρατίας του σημερινού καθεστώτος, έδωσαν τρόπον τινά δηλαδή έναν κοινό όρκο στο Καθεστώς και το σύστημα, που καταπιέζει, καταληστεύει και σκοτώνει τους Έλληνες.
Εμείς, οι Χρυσαυγίτες, έχουμε ένα τελείως διαφορετικό ιδεώδες για την Πατρίδα μας. Είναι διαφορετική η δική μας Ιδέα, το δικό μας όραμα για το πώς πρέπει να είναι η Πατρίδα μας. Έχουμε, εν τέλει, εντελώς διαφορετική άποψη για το σύστημα, την κλεπτοκρατία και την φαυλοκρατία. Επιθυμούμε, ανεπιφύλακτα, την ανασύσταση του Ελληνικού Κράτους σε υγιείς βάσεις, την εγκαθίδρυση ενός νέου Εθνικού Ιδεώδους, που Ξεκινάει με την οριστική διάλυση του φαύλου κύκλου της κλεπτοκρατίας που βασανίζει τον Ελληνικό Λαό. Ξεκινάει με την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τους σημερινούς δυνάστες της. Τους διεθνείς τοκογλύφους, τους εγκληματίες λαθρομετανάστες και τους πολιτικάντηδες με την «ροπή προς το έγκλημα, με αποκλειστικό σκοπό το χρήμα».
Ομνύουμε πίστη στον δικό μας Εθνάρχη, αυτόν που αληθώς ηγήθηκε του Ελληνικού Έθνους και το οδήγησε στην Επανάσταση και την Απελευθέρωση. Αυτόν που αδιαφόρησε για τις υπέρτερες δυνάμεις των Τούρκων, σε αντίθεση με τους πολιτικάντηδες που οπισθοχωρούν σε κάθε περίσταση, ακόμα και αν αυτή έχει μηδενικό ρίσκο. Αυτόν που δεν δίστασε να πράξει αυτό που ήταν αναγκαίο, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο, πέρα από την Ελευθερία της Πατρίδος. Αυτόν που με το παράδειγμα του ενέπνευσε μια ολόκληρη γενεά Ηρώων, να δώσουν το Αίμα τους, την Ζωή τους όλη, «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος». Αυτόν που ενσάρκωσε τους Πόθους του Γένους για Ελευθερία, Πόθους που καίγαν τις καρδιές των Ελλήνων επί 400 σχεδόν συνεχόμενα χρόνια. Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!
Και μέσα από το μήνυμα του δείχνουμε την εμφανή διαφορά μας με τους πολιτικάντηδες. Την ψυχοσυνθετική διαφορά που τους κάνει να μας μισούν και να μας τιμούν με το μίσος τους!
«Μόνο ένας Έλληνας να μείνη πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζης πως την γην μας θα την κάμης δική σου· βγάλτο από το νου σου»
Η απάντησις των Μεσσηνίων εις την προσταγίν του Ιμπραΐμη να προσκυνήσουν
Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη
 
Κώστας Αλεξανδράκης