Ελληνισμός Δεσμώτης - Λυόμενος - Πυρφόρος!


Γράφει ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλους
Αξίζει κανείς να αναλογιστεί το μέγεθος της απαξίωσης, της παρακμής και της κοινωνικής εξαθλίωσης που έχει περιέλθει αυτή η χώρα. Ελλάς ώρα μηδέν. Ενδείξεις υπό του μηδενός. Εργασία, Πρόνοια, Ευημερία, Ανάπτυξη, Εθνική Παιδεία, Υγεία, Έργα, Πολιτισμός, Άμυνα, Γεννήσεις, Δημόσια Τάξη, αξιοπρεπής Εξωτερική Πολιτική και Πίστη μοιάζουν και ακούγονται ως έννοιες που δε συνάδουν με την ελληνική πραγματικότητα. ...


Στην αντίπερα όχθη ή μάλλον στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, λέξεις, ακρωνύμια και φράσεις όπως Τρόικα, Δ.Ν.Τ., Ευρωπαϊκή Τράπεζα, χαράτσια, εγκληματικότητα, όρια της φτώχειας, ανεργία, spreads και CDS δείχνουν να αποτελούν μία τραγική καθημερινότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ο οποίος επί σχεδόν σαράντα συναπτά έτη βρίσκεται παγιδευμένος στην πλάνη που εντέχνως δημιούργησαν εγχώριοι και ξένοι απάνθρωποι χαρακτήρες.
Ένας λαός που καλείται τώρα να υπομείνει στωικά τα μαρτύριά του ως άλλος Προμηθεύς Δεσμώτης, σε ένα σύγχρονο Καύκασο που ονομάζεται μνημόνιο και με δεσμά που χάλκευσαν όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον ευλογημένο μα και δύστυχο ταυτόχρονα τόπο από το 1974. Ήρθε η ώρα που το κοράκι έρχεται καθημερινά με άγριες διαθέσεις να καταπιεί ό,τι απέμεινε από τα σωθικά ενός λαού που κάποτε έγραφε Εποποιίες σε χιονισμένα βουνά με το τουφέκι στα χέρια και τώρα αποχαυνωμένος παρακολουθεί και θαυμάζει τούρκικα σκουπίδια.
Ελληνισμός Δεσμώτης, λοιπόν εν έτει 2013 κι όμως κάποιοι κρίκοι στις αλυσίδες δείχνουν να έχουν ραγίσει. Οι απελπισμένοι, οι προβληματισμένοι και οι σκεπτόμενοι καθημερινά συστρατεύονται μαζί μας, υψώνοντας το ανάστημά τους ενάντια σε όσους τους καταδυναστεύουν και παραμένουν ατιμώρητοι για τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν είτε οι ίδιοι, είτε οι ιδεολογικά και πολιτικά ομογάλακτοί τους. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί πλέον τη στέγη του άνεργου εργάτη, του βιοπαλαιστή, της Ελληνίδας Μάνας που πασχίζει να γεμίσει την κατσαρόλα που θα θρέψει τα παιδιά της και με πόνο ψυχής τα ξεπροβοδίζει καθημερινά για το σχολείο, δίχως να της περισσεύει ένα ευρώ για να τους δώσει! Η Χρυσή Αυγή αποτελεί πλέον τη στέγη των υπερήφανων γηρατειών (όπως έλεγε κάποτε ένας εθνικός ολετήρας) που με θυσίες καταφέρνουν να επιβιώσουν σε πείσμα όλων αυτών που με τη συμπεριφορά τους και την ασυδοσία τους, τους καταδίκασαν σε έναν αργό και επώδυνο θάνατο. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί πλέον τη στέγη του φοιτητή και του αυριανού επιστήμονα που σήμερα μελετά σε παγωμένα δώματα, προσπαθώντας να ζεσταθεί όπως μπορεί. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη στέγη και τη φωνή των Ελλήνων της ξεχασμένης υπαίθρου, των Ακριτικών μας Νήσων, της Βορείου Ηπείρου, της Κύπρου, της Ίμβρου, της Τενέδου, του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη στέγη των παιδιών μας, που σε λίγες ημέρες στις σχολικές εορτές για την 25η Μαρτίου θα τραγουδήσουν σε παγωμένες αίθουσες τους στίχους από τον Θούριο του Ρήγα: "ΚΑΛΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ, ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ".
Για να σπάσουμε λοιπόν τις αλυσίδες, σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς! Από αυτό το προσκλητήριο ας μη λείψει κανείς τίμιος και ενάρετος Έλληνας. Διά πυρός και σιδήρου ας φτιάξουμε όλοι μαζί τα εργαλεία που θα χρειαστούμε για να σπάσουμε και τον τελευταίο κρίκο στους ταπεινωτικούς χαλκάδες. Για να δώσουμε στα παιδιά μας και σε όσους έρθουν αύριο τα αυτονόητα. Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Για την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην Εργασία. Για το απλό χαμόγελο που μας κλέψανε κι όχι για τους ψεύτικους παραδείσους των πιστωτικών και των ληστρικών δανείων που μας δώσανε για να μας πάρουν και τη στάχτη από τη φωτιά. Σε πείσμα όλων ο Ελληνισμός και πάλι Λυόμενος θα σταθεί στα πόδια του, για να προβάλει ξανά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι Πυρφόρος και λυτρωτής. Φέροντας στα χέρια του το Πυρ της Γνώσεως, του Πολιτισμού, της Αρετής και της Υπερηφάνειας για την ανθρώπινη υπόσταση. Ελληνισμός Λυόμενος. Ελληνισμός Πυρφόρος!
 
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Βουλευτής Χρυσής Αυγής Λαρίσης