Ανησυχεί και η «Καθημερινή» για τα μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας 
«Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της σημερινής «Καθημερινής», σχετικά με την πρόσφατη εκδήλωση για τα μαθήματα Ελληνικής ιστορίας. Η δημοσιογράφος της εφημερίδας, η οποία παρακολούθησε την εκδήλωση, προσπαθεί να ...
 


περιγράψει  ένα χρονικό με τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της 15ης Μαρτίου στην πρώτη εκδήλωση του Α.Ι.Γ.Ι.Σ.
Παρά τον περιγραφικό χαρακτήρα, η διάθεση της δημοσιογράφου είναι σαφέστατα αρνητική απέναντι στην εκδήλωση, ενώ πού και πού ξεπετάγονται και κάποια ψήγματα ειρωνείας. Τουλάχιστον, έχει το σθένος να παραδεχθεί ότι η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και να αποδώσει αποσπασματικά μεν, χαρακτηριστικά δε το νόημα των ομιλιών που έγιναν.
Εδώ, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε σε κάποια σημεία, τα οποία δεν είναι δυνατόν να μείνουν ασχολίαστα. Καταρχάς , σε ό,τι αφορά τον τίτλο του άρθρου ,η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αυτό που κάνει είναι να αντιστέκεται στην παραχάραξη της Ιστορίας και στην προσπάθεια αποδόμησης της Εθνικής ταυτότητας, που επιχειρούν διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί. Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια παραγωγής νέων γενίτσαρων από τους εθνομηδενιστές, οι οποίοι λυμαίνονται τον χώρο της εκπαίδευσης. Η προσπάθειά μας αυτή Συνταγματικά, πολιτικά, μα πάνω απ΄ όλα Εθνικά και Ηθικά, είναι νόμιμη και έντιμη και πηγάζει από το αγνό και αληθινό ενδιαφέρον μας για την σωστή εκμάθηση της Ελληνικής Ιστορίας. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, Ναι, επιχειρούμε να ξαναγράψουμε την Ιστορία. Να θέσουμε τα γεγονότα όπως ήταν, μακριά από το παραμορφωτικό πρίσμα των διεθνιστικών κύκλων, οι οποίοι θέλουν να εξαφανίσουν  την Ιστορική Μνήμη, χάριν της παγκοσμιοποίησης και του κοσμοπολιτισμού.
Έχοντας ως παράδειγμα τον Λεωνίδα και τον Κολοκοτρώνη, και όχι τον εφιάλτη και τον νενέκο, θέλουμε, απαιτούμε και προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στη Νέα Γενιά ένα πνεύμα Φιλοπατρίας και Ηρωισμού. Γι΄ αυτό και θα εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες  και τις ενέργειές μας προκειμένου να οργανώσουμε όσο το δυνατόν πιο μεθοδικά και άρτια το σύγχρονο «Κρυφό Σχολειό», που τόσο ανάγκη το έχει ο τόπος. Όσο για τα όσα λέει η δημοσιογράφος για την απόφαση του ξενοδοχείου να φιλοξενήσει την εκδήλωσή μας, ποιο είναι το πρόβλημά της;  Το ότι δεν φάγαμε «πόρτα»; Δεν της αρκεί ο αποκλεισμός από τα διεφθαρμένα και ελεγχόμενα ΜΜΕ, τα οποία με απίστευτα προκλητικό τρόπο φέρονται αναιδώς, απέναντι σ΄ένα Κίνημα που εκφράζει ένα πολύ μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού; Δεν της αρκεί η ακατάσχετη λασπολογία από τα διάφορα συστημικά φερέφωνα τα οποία μας υβρίζουν συνεχώς, δίχως δικαίωμα αντιλόγου; Τώρα θέλουν να μας αποκλείσουν και από τα ξενοδοχεία; Ακόμη και αν το κάνουν, όμως, έχουμε τους δρόμους και τις πλατείες για να διατρανώσουμε το Δίκαιό μας, να υψώσουμε την στεντόρεια φωνή μας  και να (απο)δείξουμε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την Δόξα τραβά!
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ