Δυναμική αντιμνημονιακή πορεία στην Κύπρο από το ΕΛΑΜ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκατοντάδες συναγωνιστές, από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης μας πατρίδας, πορεύθηκαν από τα Γραφεία της Κεντρική Διοίκησης προς το κτίριο της Βουλής. Τα μέλη μας κινήθηκαν με απόλυτη τάξη στους κεντρικότερους δρόμους της πρωτεύουσας. Τα εθνικιστικά και αντιμνημονιακά συνθήματα έσπασαν την ηρεμία της πόλης. Είδαμε όμως με ευχάριστη συναίσθηση πολλούς συμπολίτες μας να αφήνουν τις καφετέριες και να συντάσσονται στις γραμμές μας. ...





Φτάνοντας στο Κοινοβούλιο είδαμε τις δυνάμεις της ΜΜΑΔ να παρατάσσονται μπροστά μας περιμένοντας οποιαδήποτε αφορμή για να καταπνίξουν την εκδήλωσή μας. Δυστυχώς όμως για αυτούς όλα κύλησαν ομαλά.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Υπεύθυνος της Τ.Ο. Λευκωσίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, συναγωνιστής Γεάδης Γεάδη ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών αναφερόμενος στην δυναμική παρουσία των εκατοντάδων Εθνικιστών στην αντιμνημονιακή πορεία. Τόνισε ότι αίτημα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι να οδηγηθούν όλοι οι υπαίτιοι φυλακή για να ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος.

Έπειτα στο βήμα ανέβηκε εκπρόσωπος του πυρήνα Πάφου, συναγωνιστής Μάριος Βασιλείου. Αναφέρθηκε στα αίτια της τεχνητής αυτής κρίσης αλλά και τις λύσεις που προτείνει το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα για έξοδο από την κρίση, αναλιώντας διεξοδικά τα περί οικονομίας.

Μετά τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος Τοπικής Οργάνωσης Πάφου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πέτρος Κουντουρέσιης. Μέσω του λόγου του στηλίτευσε το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και έκανε σαφές προς όλους τους συναγωνιστές να παραμείνουν σε εγρήγορση γιατί όλα αυτά είναι μόνο η αρχή.

Σειρά πήρε τελευταίος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), συναγωνιστής Χρίστος Χρίστου, ο οποίος, αφού απάντησε στις απειλές διάφορων για την παρουσία μας έξω από τη Βουλή, με τον πύρινο λόγο του κατακεραύνωσε τους πολιτικάντηδες που έφεραν την πατρίδα μας στο σημερινό αδιέξοδο. Διεμήνυσε μάλιστα σε όλους να μην τολμήσουν να συνδέσουν το Κυπριακό με την Οικονομία γιατί θα βρουν μπροστά τους χιλιάδες Εθνικιστές. Κλείνοντας αναφερόμενος προς τους Αστυνομικούς που ήταν παραταγμένοι τους κάλεσε να υπηρετήσουν πιστά τον όρκο που έδωσαν και εάν χρειαστεί να μην ακολουθήσουν τις αντεθνικές εντολές της ηγεσίας τους.
Ελλαδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πρόβαλαν εικόνες από την πορεία του ΕΛΑΜ χωρίς βέβαια να πουν πως πρόκειται για οργανωμένη εθνικιστική συγκέντρωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. 
Γραφείο Τύπου


Ε.Λ.Α.Μ.