Πως ο Κασιδιάρης έκανε μπάχαλο τη Νέα Δημοκρατία!


Ζήτημα εντός της ΝΔ δημιούργησαν τα τρία «όχι» που είπαν ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Καράμπελας στην άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Ως γνωστόν, ...


η ασυλία του κ. Κασιδιάρη ήρθη, με 205 ψήφους «υπέρ», τρεις «κατά» και ένα «παρών», το οποίο δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός. Από πλευράς ΝΔ επισημάνθηκε ότι η θέση του κόμματος είναι καθαρή και σαφής... απέναντι στο θέμα και καταγράφηκε και κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά και στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια, της οποίας το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη.

Ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «η ΝΔ καταδικάζει τη βία απ΄ όπου και αν προέρχεται, από τα άκρα δεξιά και από τα άκρα αριστερά». «Θεώρησα ότι έπρεπε, σε αυτή την ακραία πράξη, να δώσω στον κ. Κασιδιάρη μια ευκαιρία να καταλάβει το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό» σημείωσε, επισημαίνοντας πως σκοπός του δεν ήταν να δώσει άφεση».
«Έκανα λάθος. Ήθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Ότι δηλαδή, δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας», δήλωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας.
Ο βουλευτής, που έσπευσε το απόγευμα στη Βουλή, είπε στους δημοσιογράφους ότι «όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις μου και η στάση μου είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας».

Είπε ακόμη ότι «αν ψήφιζε τώρα, θα ψήφιζε διαφορετικά» και πρόσθεσε ότι παίρνει επάνω του το κομματικό φάουλ.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν στον κ. Καράμπελα ζητήθηκε από τη ΝΔ ανασκευάσει, ο βουλευτής απάντησε: «Όχι ήρθα εδώ να σας εξηγήσω γιατί έγινε μπέρδεμα».
Λίγο αργότερα ακολούθησε δήλωση και του κ. Ιωαννίδη. «Εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα όχι, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου, σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ναι» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.
ΣΥΡΙΖΑ: Διολίσθηση της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις
Για διολίσθηση σε ακροδεξιές θέσεις κατηγορεί την κυβέρνηση και τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη στάση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας στη σημερινή ψηφοφορία.
«Την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός επαναφέρει τη «χυδαία» θεωρία των δύο άκρων έτσι ώστε να καλύψει τις ακραίες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να ενοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες, ο κ. Κεφαλογιάννης καταψηφίζει την πρόταση περί άρσης της ασυλίας του Η. Κασιδιάρη», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Παράλληλα σημειώνει ότι η στρατηγική της έντασης και του εμφυλιοπολεμικού διχασμού καταδεικνύει ότι υπονομεύει ανοιχτά τη δημοκρατία και τα δικαιώματα και ως τέτοια πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους προοδευτικούς πολίτες.



skeftomasteellhnika