Φαμίλιες και οικογενειοκρατία δείχνει το Stern για την φτώχεια των Ελλήνων

O πόλεμος μεταξύ ευρωπαϊκής και ελληνικής οικογενειακής πλουτοκρατίας έχει ανάψει για τα καλά. Έτσι έχει το πράγμα, ο μεγαλοκαρχαρίας τρώει τον μικρό… Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα των γερμανών, οι οποίοι μην απατάστε δεν ενδιαφέρονται για το καλό της Ελλάδος ή για το δίκαιο των Ελλήνων, καταδεικνύουν ένα σύνολο 2.000 διαπλεκόμενων επιχειρηματικών και πολιτικών οικογενειών οι οποίες έχουν στην κυριολεξία ξαφρίσει την χώρα μας από το τις αρχές ακόμα του 1900 (αν όχι σε κάποιες περιπτώσεις και πίσω από αυτήν την ημερομηνία). Αυτές οι οικογένειες και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, αποτελούν σύμφωνα με το άρθρο το εκτιμούμενο σύνολο των φαμελιών που «παίζουν παιχνίδι» στην χώρα μας. ...




Πέρα όμως από αυτές που αποτελούν ίσως την γαρνιτούρα της υποθέσεως, πολύ σωστά εν συνεχεία εντοπίζεται ένας σκληρός πυρήνας συμφερόντων τα οποία λαμβάνουν την μερίδα του λέοντος της λείας από την χώρα μας. Οικογένειες οι οποίες ζυγίζουν  πολλά, μα πάρα πολλά δισεκατομμύρια. Οι προηγούμενες βρίσκονται «απλά» στα εκατοντάδες εκατομμύρια. Αυτές έχουν άμεσα συγγενικά τους μέλη μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, ενώ επίσης συντηρούν ορδές βουλευτών – κηπουρών (πρώην ηθοποιοί, αθλητές, μοντέλες, γκόμενες, τεκνά, δημοσιογράφοι, πλήθος ομοφυλοφίλων κλπ.). Όλοι αυτοί συντηρούν την επίφαση της δημοκρατίας στην μεταπολιτευτική πατρίδα μας, όντας απολύτως εξαρτημένοι από τους χρηματοδότες (και νταβατζήδες) τους.
Σήμερα ποτίζονται κάποιοι εξ αυτών. Αύριο τους αφήνουν να μαραθούν και αναδεικνύουν φρέσκιες περιφερόμενες γλάστρες. Όλοι τους ετερόφωτοι, άνθρωποι με πολλές αδυναμίες και καταχρήσεις (σεξουαλικές, ουσιών, αλκοόλ, οικονομικές). Όποιος τολμάει να παραβαίνει τις εντολές των αφεντικών εξαφανίζεται χωρίς πολλά πολλά... Χώρια που οι πιο πολλοί από αυτούς ούτε που καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Στο γυαλί να ξεκατινιάζονται και τι στον κόσμο. Τα εκατομμύρια πετούν πάνω από τα κεφάλια τους σε μπίζνες εις βάρος των δημοσίων ταμείων που θα έπρεπε να προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού και αυτοί ψάχνουν στην καλύτερη των περιπτώσεων για το εκατομμύριο που θα τους εξασφαλίσει τα γεράματα (βλέπε Αριστοτέλη Παυλίδη). Άλλοι πάλι ούτε ανάγνωση ενός απλού κειμένου δεν μπορούν να κάνουν όντας κατ’ ουσία αγράμματοι.
Έτσι λοιπόν ο πυρήνας των φαμελιών, ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις κατά το δοκούν, τοποθετεί δικά του άτομα σε καίριες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης (πχ. ΤΑΙΠΕΔ, Υπουργείο Ανάπτυξης, λοιπά Υπουργεία, νοσοκομεία, κτλ.), διαφεντεύει κάθε τομέα της οικονομίας με οικονομικό ενδιαφέρον. Ακόμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν καταστεί ανήμπορες να αντιδράσουν, όντας έρμαια στις ορέξεις τους. Όποιος δεν συμπλέει … θερίζεται! Αυτός είναι ο νόμος τους. Από το δημοσίευμα του Stern όμως λείπουν και λαμπερά – μεγάλα ονόματα (!) που δεν θα έπρεπε να απουσιάζουν, γιατί και αυτά παίζουν στο... Τσάμπιονς Λίγκ της Ελληνικής διαπλοκής. Το αλληλοφάγωμα της εγχώριας επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ καλά κρατεί. Εγχωρίως για το ποιος θα επιβιώσει και εκτός Ελλάδος για το ποιοι ξένοι θα φάνε τους ντόπιους μεγαλοπαράγοντες υφαρπάζοντάς τους τα πόστα και τον αποθησαυρισμένο πλούτο τους.
Όντας μεθοδευμένο και εξυπηρετώντας την τελευταία αυτή λογική, το άρθρο του Stern αδυνατεί φυσικά και ουσιαστικά ουδόλως ενδιαφέρεται να προβεί σε προτάσεις προς όφελος τους Ελληνικού Λαού. Είναι και για αυτούς … αδιάφορος. Αξίζει εδώ να θυμηθούμε, ότι όταν ο Μέγας Αλέξανδρος καταλάμβανε τα Περσικά θησαυροφυλάκια (άλλα μικρά και άλλα μεγάλα) όπου ο βασιλέας των βαρβάρων και οι τοπάρχες του είχαν στοιβάξει αμύθητους θησαυρούς, δεν τους μετέφερε όπως θα περίμενε κανείς στο δικό του θησαυροφυλάκιο στην Πέλλα. Αντιθέτως, αντιλαμβανόμενος ότι για να κυβερνήσει μια ρημαγμένη από τον πόλεμο και την αναταραχή αυτοκρατορία θα έπρεπε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την οικονομική της ανάπτυξη, μοίρασε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τον αμύθητο αυτό πλούτο για να «δουλέψει η οικονομία» κύριοι! Ακολούθησε έτσι την πιο βασική οικονομική αρχή αναπτύξεως μιας οικονομίας. Με το διαμοιρασμένο αυτό χρήμα, η αυτοκρατορία του (γνώρισε ακόμα και μετά τον θάνατό του) τις επόμενες δεκαετίες μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη την οποία είχε περιχαρακώσει και παρεμποδίσει ο Πέρσης και η πολιτικο-οικονομική ελίτ του, αποθησαυρίζοντας και κατακρατώντας όλον τον παραγόμενο οικονομικό πλούτο της τεράστιας επικράτειάς τους.
Με τον ίδιο τρόπο, τέκνα δεύτερης γενεάς (ανήκοντα στο τυχερό σπέρμα της διαπλοκής) όπως ο νεαρός κ. Μπόμπολας, παρουσιάζεται από τον αρθρογράφο με ανοιχτό το πουκάμισό του στην γραφειάρα του να κατηγορεί τους Έλληνες που δεν έχουν να του πληρώσουν διόδια για να διαβούν δρόμους (που εκείνοι! Πλήρωσαν για να κατασκευαστούν) μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Ως άλλος γνήσιος «Γεφυραίος» απαιτεί λύτρα υποταγής. Χώρια το χρυσάφι έχει υφαρπάξει, καταστρέφοντας αμετάκλητα το περιβάλλον στην Χαλκιδική (για το οποίο και αδιαφορεί επιδεικτικά). Το ανεκτίμητο αυτό κοίτασμα το πήρε για μόλις 11 εκατ. ευρώ την εποχή του Σημίτη Πρωθυπουργού (!) και Χριστοδουλάκη Υπουργού Οικονομικών (!). Η αξία του υπολογίζεται σε πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ! Τα έσοδα των Ελλήνων μηδαμινά! Το περιβαλλοντικό κόστος ανυπολόγιστο!
Για αυτούς μιλάμε λοιπόν που αν δεν ξεριζωθούν,  δεν πρόκειται να επέλθει καμία οικονομική ανάπτυξη στην χώρα μας. Αν δεν εθνικοποιηθούν οι υφαρπαγμένες από τον Λαό περιουσίες και δεν επιστραφούν πίσω στους δικαιούχους Έλληνες, να μην περιμένουμε καμία, μα καμία οικονομική ανάπτυξη. Κάνα κοκαλάκι μόνο μπορεί να πετάνε (κάνα φαρμακάκι, καμιά συνταξούλα, κάνα διορισμό). Όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, έτσι και εμείς – και Μόνον Εμείς, Χρυσή Αυγή και Λαός ενωμένοι σε μια γροθιά – μπορούμε να ξαναμοιράσουμε τον πλούτο που έχουν αποθησαυρίσει όλοι αυτοί επί έναν αιώνα και πλέον και να φέρουμε πραγματική οικονομική ανάπτυξη και πραγματικό πλούτο σε όλους, στην Νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε!
Κόντρα στον ανηλεή πόλεμο που μας κάνουν - Δώστε μας την Δύναμη να το Πράξουμε. Ή ο Λαός ή οι Κηφήνες!

Οικονομικός Αναλυτής