ΥΠΕΘΑ: Όχι στην αύξηση της θητείας για.. ψυχολογικούς λόγους


Σε ερώτηση που κατέθεσε  ο Συναγωνιστής  Ηλίας Παναγιώταρος με θέμα « Άμεση ανάγκη η αύξηση της στρατιωτικής θητείας» , ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων απάντησε  πως το θέμα πρέπει να παγώσει, πως επιπόλαιοι χειρισμοί σε αυτό το θέμα δεν χωρούν.
Αξίζει όμως να μεταφερθεί αυτούσιο ένα μέρος από την απάντηση του «Επιπόλαιοι χειρισμοί από την πολιτεία σε τέτοιου είδους ζητήματα, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν κατά δραματικό τρόπο ακόμα και την ψυχολογία νέων ανθρώπων, χωρίς να υπάρξει μελέτη εκ των προτέρων όλων των κοινωνικών δεδομένων και κάθε άλλης κοινωνικής  διάστασης του θέματος δεν ενδείκνυται…..» ...




Mάλιστα, κύριοι της δήθεν εθνικοφροσύνης, της νεοφιλελεύθερης νεοταξίτικης ΝΔ. Δεν κοιτάτε τα δεινά που φέρατε σε αυτόν τον τόπο, το θέμα της στρατιωτικής θητείας είναι αυτό που θεωρείτε ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα και για το οποίο δεν ενδείκνυται επιπόλαιος χειρισμός. Σε μία χώρα που απειλείται η ασφάλεια και η ακεραιότητα της, με τον τούρκο να δείχνει κάθε μέρα την επεκτατική του διάθεση απέναντι μας, σε μία πατρίδα που μέρα με την μέρα διαλύεται, σε μία πατρίδα που έχει ήδη δεχθεί εισβολή εκατομμυρίων παράνομων εχθρών, σε μία κοινωνία που μέρα με την ημέρα απονευρώνεται όλο και πιο πολύ, σε μία κοινωνία μίζερη, που κυριαρχείται από την απίστευτη μετριότητα, το πρόβλημα σας είναι να μην ασχοληθείτε με το θέμα της στρατιωτικής θητείας, για να μην επηρεαστεί η ψυχολογία των νέων ανθρώπων...
Δεν μας κάνει εντύπωση αυτό. Ποτέ δεν νοιώσατε μέσα σας στιγμές ανάτασης ή μεγαλείου. Ποτέ σας δεν καταλάβατε τις αξίες, τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων. Ποτέ σας δεν τιμήσατε τον Έλληνα Στρατιώτη, δεν νοιώσατε σεβασμό για την Αξία της Στολής. Κουβαλάτε ακόμα τα μεταδικτατορικά αριστερίστικα συμπλέγματα έναντι των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Και ό,τι και να κάνετε, δεν σας αρέσει κάθε τι Εθνικό, κάθε τι που εξυψώνει και οδηγεί ψηλά. Γιατί ποτέ σας δεν πιστέψατε.
Εμείς θα επαναλάβουμε την πάγια θέση μας για στράτευση στα 18, ανδρών και γυναικών. Γιατί η στρατιωτική θητεία συνδέεται στενά με την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας, που είναι πέρα και πάνω από όλα.