Στο δρόμο που χάραξε η Χρυσή Αυγή - Ξαναζωντανεύει και ο Ισπανικός Εθνικισμός


Δεν ασχολούνται μόνο με την Ελλάδα και το φαινόμενο Χρυσή Αυγή τα ξένα ΜΜΕ. Τώρα τελευταία ασχολούνται και με την… ομοιοπαθή Ισπανία και την άνοδο του εθνικιστικού της κινήματος, παράλληλα με την… ισπανική υποχώρηση του ψευτοδημοκρατικού κατεστημένου. Έτσι, σε σχετικό ρεπορτάζ του το βρετανικό ΒΒC διαπιστώνει τα εξής:



 «Οι νοσταλγοί του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο ολοένα κι αυξάνονται στην Ισπανία. Η οικονομική κρίση, η υψηλή ανεργία και η αυξανόμενη εισροή μεταναστών «γαλουχούν» μια νέα γενιά νοσταλγών του Φρανκισμού και της ακροδεξιάς, μπολιασμένης με αρκετό ρατσισμό και ξενοφοβία».
Στο ρεπορτάζ, υπάρχουν και δηλώσεις Ισπανών εθνικιστών, όπως και η παρακάτω: «Ο Φράνκο είχε πέσει σε απόλυτη ανυποληψία πριν από είκοσι χρόνια, αλλά σήμερα πλέον, ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Ισπανοί, αλλά και πολλοί νεαροί συμπατριώτες μου, καταλαβαίνουν πως η περίοδος διακυβέρνησης του ήταν καλή για τη χώρα: είχαν ένα σπίτι, σταθερή εργασία και μπορούσαν να πληρώσουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους. το κομματικό μας πρόγραμμα έχει να κάνει με τον έλεγχο των εισαγωγών, την μείωση της δύναμης των αυτόνομων κυβερνήσεων εντός της χώρας και φυσικά μια άμεση προτίμηση στους Ισπανούς πολίτες: αυτοί είναι οι πρώτοι που θα επωφελούνταν από οτιδήποτε».
Πολύ σύντομα δε, όπως προβλέπουν όλοι οι αναλυτές, το ισπανικό εθνικιστικό κίνημα θα εκπροσωπείται και στη βουλή. Ξυπνούν, λοιπόν, οι λαοί της Ευρώπης από τον λήθαργο της ψευδεπίγραφης ευδαιμονίας και το ξυπνητήρι τους είναι η Χρυσή Αυγή, γι’ αυτό και την πολεμούν όλοι με λύσσα και μανία! Τώρα που θα ξεπηδήσουν πολλές «Χρυσές Αυγές», από τη μία ως την άλλη άκρη της Ευρώπης, να δούμε με ποια θα πρωτοασχοληθούν…




ethnikismos.net