Έρχονται άγριες μέρες, ούτε ευρώ απο τη δόση στην αγορά

Διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του χρέους, όχι όμως του ελληνικού λαού
Για να δώσουν λεφτά για την αγορά βάζουν ως προϋπόθεση να ψηφιστεί φορολογικό νομοσχέδιο καρμανιόλα
Χάνεται η παραμικρή ελπίδα ανάκαμψης τους επόμενους μήνες, καθώς όλα τα χρήματα της δόσης θα πάνε στις τράπεζες. Οι ...

 

προμηθευτές του δημοσίου θα συνεχίσουν να μένουν απλήρωτοι και οι επιχειρήσεις θα καταρρέουν η μία μετά την άλλη, κάθε μέρα, κάθε λεπτό.
Οι χώρες του Eurogroup επέτρεψαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ. Η εκταμίευση θα γίνει σε δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,3 δισ. ευρώ θα χορηγηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Όπως είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, το EFSF θα αποδεσμεύσει το ποσό των 49,1 δισ. προς την Ελλάδα τμηματικά, από τώρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Aπό τα 34,4 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθούν την ερχόμενη εβδομάδα, τα 16 δισ. ευρώ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, τα 7 δισ. για τον προϋπολογισμό και τα 11,3 δισ. για το buyback.
Εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα εκταμιευθούν τα υπόλοιπα 14,8 δισ. ευρώ Από αυτά τα 7,8 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
«Το Eurogroup χαιρετίζει το αποτέλεσμα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, το οποίο θα οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ελληνικού χρέους.
Το Eurogroup επιβεβαίωσε ότι αυτό (το πρόγραμμα), μαζί με τις πρωτοβουλίες που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου και την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα επαναφέρουν το ελληνικό δημόσιο χρέος σε βιώσιμο δρόμο, στο 124% του ΑΕΠ το 2020.
Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης είναι έτοιμες να λάβουν επιπλέον μέτρα, εάν είναι απαραίτητο, για να διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Σε αυτή τη βάση, τα κράτη μέλη εξουσιοδότησαν το EFSF να εκταμιεύσει την επόμενη δόση για ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ. Η εκταμίευση θα γίνει σε αρκετές δόσεις, 34,3 δισ. ευρώ θα καταβληθούν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.
Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013. Πρώτον, ένα επιπλέον ποσό για την κάλυψη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τα κόστη εκκαθάρισης θα καταβληθούν τον Ιανουάριο του 2013. Δεύτερον, τα κεφάλαια για την κάλυψη της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού θα εκταμιευθούν σε τρεις υπο-δόσεις που θα συνδέονται με την εφαρμογή συγκεκριμένων οροσήμων του μνημονίου κατανόησης η οποία θα συμφωνηθεί με την τρόικα.
Το Eurogroup είναι πεπεισμένο ότι οι συνεχιζόμενες δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις, που θα βασίζονται στην ισχυρή προσήλωση που έχει επιδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν και στις ευρείες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, θα επιτρέψουν στην Ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μονοπάτι, με υψηλότερη απασχόληση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς ένα μέλλον ευημερίας.
Παροτρύνουμε ισχυρά τους Έλληνες πολίτες να διατηρήσουν τις προσπάθειές τους και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
 
 
 
taxalia.blogspot.com