Παράξενα και επικίνδυνα παιχνίδια που βολεύουν την Άγκυρα με τον μουφτή Ξάνθης


Κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμα ο Μουφτής Ξάνθης
Με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμά του κινδυνεύει σοβαρά, πλέον, ο Μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης…




Τον διορισμένο Μουφτή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης, σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση διαζυγίου ενός ζεύγους μουσουλμάνων σε βάρος της γυναίκας. Με βάση τις προβλέψεις για τους δημόσιους λειτουργούς, ο Μουφτής παύεται από τα καθήκοντά του, σε περίπτωση που η καταδικαστική απόφαση, καταστεί αμετάκλητη, σύμφωνα με ρεπορτάζ.
Η απόφαση που ελήφθη στις αρχές του μήνα δεν έχει καθαρογραφεί και, προκειμένου να μην παυθεί άμεσα, ο Σινίκογλου πρέπει να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, μέσα σε προθεσμία λίγων ημερών από την επίσημη δημοσίευση.
Ακόμη κι έτσι, στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος, επικυρώσει το αποτέλεσμα της δίκης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, ο Μουφτής Ξάνθης εκπίπτει του αξιώματος. Τον Μουφτή εκπροσώπησε δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη (κανένας μουσουλμάνος δικηγόρος από την Θράκη δεν συμπαραστήθηκε στον θρησκευτικό του “ηγέτη” και δεν θα πρέπει να σημειωθεί αυτό ως αξιοπερίεργο και αξιοθαύμαστο γεγονός, αφού το τουρκικό προξενείο εδώ και καιρό προγραμμάτιζε την χωρίς τυμπανοκρουσίες αποχώρηση του Σινίκογλου για να δημιουργηθεί θέμα αντικατάστασής του), ο οποίος είναι και επιφορτισμένος να καταθέσει τη σχετική αίτηση εγκαίρως.
Τον διορισμένο Μουφτή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης, σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση διαζυγίου ενός ζεύγους μουσουλμάνων σε βάρος της γυναίκας. Με βάση τις προβλέψεις για τους δημόσιους λειτουργούς, ο Μουφτής παύεται από τα καθήκοντά του, σε περίπτωση που η καταδικαστική απόφαση, καταστεί αμετάκλητη.
Η απόφαση που ελήφθη στις αρχές του μήνα δεν έχει καθαρογραφεί και, προκειμένου να μην παυθεί άμεσα, ο Σινίκογλου πρέπει να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, μέσα σε προθεσμία λίγων ημερών από την επίσημη δημοσίευση. Ακόμη και έτσι, στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος, επικυρώσει το αποτέλεσμα της δίκης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, ο Μουφτής Ξάνθης εκπίπτει του αξιώματος. Τον Μουφτή εκπροσώπησε δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι και επιφορτισμένος να καταθέσει τη σχετική αίτηση εγκαίρως.
Σχόλιο ιστολογίου: Δώστε κι άλλο “φαγητό” στην τουρκική προπαγάνδα. Το πολύ – πολύ να “διοριστεί” ως νόμιμος μουφτής ο… ψευτομουφτής Αμέτ Μέτε και όλοι (Αθήνα και Άγκυρα) να είναι ευχαριστημένοι. Σωστά;



kostasxan.blogspot.com