Αλληλοϋποστηρίζονται τα συνεταιράκια: Εύσημα από Σημίτη για Σαμαρά


Γράφει ο Οικονομικός Παρατηρητής
Την έγκρισή του έδωσε ο Αρχιερέας της διαπλοκής στην Ελλάδα, Κώστας Σημίτης ή πιο σωστά στην μητρική του Ααρών Αβουρή, για την πολιτική του Τόνυ Σαμαρά. Σε δείπνο με «μεγαλο…δημοσιογράφο» πριν από λίγες ημέρες του είπε ότι «όσα κάνει ο κ. Σαμαράς είναι στην σωστή κατεύθυνση και ότι αυτή τη στιγμή, όπως έχουν τα πράγματα στην πολιτική σκηνή, ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ότι πιο θετικό υπάρχει…». Είναι πολύ σημαντική αυτή η δήλωση (γράφει ο μεγαλο…δημοσιογράφος), αν σκεφτούμε ότι λόγω προσωπικής ιδιοσυγκρασίας ο Σημίτης δεν λέει εύκολα καλή κουβέντα για κάποιον…



Είναι ο ίδιος Κ. Σημίτης που ως πρωθυπουργός στις 31.01.1996 έστελνε από βήματος της Βουλής των Ελλήνων τις θερμές ευχαριστίες του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής «Για την πρωτοβουλία και την βοήθειά τους στην αποσόβηση της κλιμάκωσης στην κρίση των Ιμίων». Ούτε λόγος για τους τρείς Αθανάτους της Μητέρας Ελλάδος, Έκτορα Γιαλοψό, Χριστόφορο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο!
Η ίδια κυβέρνηση, του ιδίου ανθέλληνα Κ. Σημίτη στις 15.02.1999 με τις ενέργειές της παρέδωσε τον Αρχηγό των Κούρδων Α. Οτσαλάν στα χέρια των Τούρκων διωκτών του. Αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα από την απόρρητη έκθεση του πρέσβη της Ελλάδας στο Ναϊρόμπι, την οποία η κυβέρνηση Σημίτη ουδέποτε έδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων, όπως της είχε ζητηθεί. Από την έκθεση, προκύπτει με σαφήνεια ότι σταθερή "γραμμή" της κυβέρνησής του ήταν «να απαλλαγεί με κάθε τρόπο(!)» από την παρουσία Οτσαλάν, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να δώσει εντολή μέσω του (Εγώ τα Έφαγα) Θεόδωρου Πάγκαλου να «τον πετάξουν έξω διά της βίας» από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα!
Παράλληλα, ο ίδιος Κ. Σημίτης κατά τα έτη 2007-2000 προέτρεψε τεχνηέντως, με τα παπαγαλάκια του Υπουργούς Οικονομικών, 1.600.000 Έλληνες και Ελληνίδες να περάσουν για πρώτη και τελευταία φορά το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών ευαγγελιζόμενος μια Νέα Ελλάδα, ένα χρηματιστηριακό Ελντοράντο απύθμενων κερδών και εγγυώμενος προσωπικά τον δείκτη του Χ.Α.Α. στις 10.000 μονάδες. Θυμόμαστε όλοι την ρήση του ότι εγώ εγγυώμαι ότι μόνο επάνω θα πηγαίνει η αγορά, ενώ παρότρυνε τον κόσμο να πάρει ακόμη και δάνεια για να τα παίξει σε μετοχές. Στην σφαγή των αμνών που ακολούθησε την επανεκλογή του στην Πρωθυπουργία το έτος 2000, χάθηκαν κατ΄ ελάχιστον 35 δισεκατομμύρια από τους μικροεπενδυτές.
Στην προαναφερθείσα συνέντευξη ο Αρχιερέας δηλώνει υπερήφανος για το ψυχοπαίδι του, τον νυν Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ξεχνά με επιδεξιότητα να δηλώσει όμως «συντροφική συμπαράσταση» στον έγκλειστο στον Κορυδαλλό, επίσης άνθρωπο των γερμανών και εκ των στυλοβατών του καθεστώτος του, Άκη Τσοχατζόπουλο. Ξεχνά επίσης να αποδώσει τα εύσημα στον έτερο σύντροφό του στην μεγάλη ληστεία των Ελλήνων, τον άνθρωπο του «Για τον Σοσιαλισμό τα κάνουμε όλα» Γιάννο Παπαντωνίου (ο οποίος αισθάνεται βαριά πλέον επάνω του την ανάσα της Δικαιοσύνης!). Ξεχνά (αλζχάιμερ άραγε;) και τον άλλο Υπουργό Οικονομικών του, τον παρόντα σύμφωνα με το βιογραφικό του στα … γεγονότα του Πολυτεχνείου, Νίκο Χριστοδουλάκη (βλέπε ληστρικό Swap με την Goldman Sachs και άλλες απάτες κατά του Έθνους). Όπως επίσης δεν μνημονεύει ούτε και τον δικό του Λουκά Παπαδήμο (τον ουδέποτε ψηφισθέντα πρωθυπουργό του Β΄Μνημονίου).
Όχι κ. Σημίτη αυτό που σας περιμένει δεν είναι «Μακέτο». Γιατί μπορεί να κοροϊδέψατε τον Έλληνα και μια και δυο και τρείς φορές. Τον κοροϊδέψατε όμως εν γνώσι του. Την τέταρτη όμως (βλέπε τα 25.000 ευρώ που είχατε το περισσό θράσος να εισπράξετε από τα δημόσια ταμεία ή το νεοσυσταθέν γραφείο σας εντός της Βουλής των Ελλήνων – από πού και ως πού σας παρέχουμε και δωρεάν χώρο εργασίας;) η οργή του Λαού θα είναι τέτοια που δεν θα μείνει απλά να φωνάζει έξω από το διαμέρισμά σας στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι! Το ποτήρι έχει προ πολλού ξεχειλίσει και με εσάς και με τους ανθρώπους που το καθεστώς σας έχει στρατηγικά ακροβολισμένους σε καίρια σημεία του Τραπεζικού, Οικονομικού και Δημοσίου Τομέα.
Αλλά διευκρινίστε μας κάτι. Εσείς ή ο αδερφός σας Σπύρος κινεί τα νήματα με περισσότερο μίσος εναντίον των Ελλήνων; Ο Σπύρος Σημίτης, άνθρωπος του σκληρού γερμανικού κατεστημένου ή, για τους πιο μυημένους, μέλος του στενού πυρήνα του «βαθέως γερμανικού κράτους» είναι άμεσα διασυνδεμένος με το γερμανοκρατούμενο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και βασικό στέλεχος της συνταγματικής εποπτείας του γερμανικού κράτους (Για τις μυστικές τους υπηρεσίες ακούγεται). Ουδεμία σχέση έχετε λοιπόν ούτε εσείς ούτε και εκείνος με τον Ελληνικό Λαό και τα Συμφέροντά του! Το ακριβώς αντίθετο!
 
Οικονομικός Παρατηρητής