Θαυμάστε το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδος του αριστερίστικου γερμανικού κόμματος Die Linke (αδερφό κόμμα του Σύριζα, στο συνέδριο του οποίου είχε παραβρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας), Gregor Gysi, εξέφρασε την συγκατάθεση του κόμματός του υπό προϋποθέσεις, στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.
Οι προϋποθέσεις αυτές, αφορούν τη μείωση κατά 50% των αμυντικών δαπανών της Ελλάδος και τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Προφανώς ώστε να έρθει μία ώρα νωρίτερα ο Ερντογάν Πασάς και να βρει τους Έλληνες χωρίς ιδιόκτητα σπίτια. ...




Το κόμμα της γερμανικής αριστεράς, είναι εκείνο το οποίο στα τέλη του Νοεμβρίου, είχε εκφράσει την πρόθεση να προσφύγει στο ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, ώστε να προσβάλλει την απόφαση της γερμανικής κυβερνήσεως για τη χρηματοδότηση της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο κύριος Gysi, είχε τότε δηλώσει, πως η μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια της Ελλάδος, αλλά και η πρόθεση απευθείας μεταφοράς κερδών από τη Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αντίκεινται στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Καθίσταται σαφές, ότι το αριστερό Die Linke, μεταφέρει κατά γράμμα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη γερμανική κοινωνία. Η αστεία και πέραν πάσης λογική πρόταση περί μειώσεως των ελληνικών αμυντικών δαπανών –και μάλιστα στα επίπεδα του 50%- απηχεί τις εδώ και χρόνια πάγιες και αταλάντευτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για την άμυνα της χώρας μας.
 
Υ.Γ.: Πάσα ομοιότητα του εμβλήματος του εν λόγω κόμματος με την ΔΗΜΑΡ και την μνημονιακή συγκυβέρνηση, προφανώς είναι... τυχαία.