Ο οικονομικός χρόνος μετρά αντίστροφα


Γράφει ο  Παναγιώτης Παγκάκης
Δυστυχώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, καθώς τα τύμπανα των συμφερόντων και της τρόικας ηχούν δυνατότερα από ποτέ. Ο μέσος Έλληνας θα δεινοπαθήσει στην κυριολεξία, οι χειρισμοί είναι εξαιρετικά δύσκολοι, η εφαρμογή των μέτρων είναι αδύνατη. Οι αλλεπάλληλες επιβολές χαρατσιών, μειώσεις εισοδημάτων, η μεθοδική εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχουν προηγούμενο σε καμία Δημοκρατία. Αναρωτιέμαι γιατί παρά την ολοφάνερη διάλυση της χώρας, οι δυνάμεις που την οδήγησαν στα Μνημόνια την οδηγούν πλέον στην ολοκληρωτική καταστροφή. Η απάντηση απλή και ξεκάθαρη: Έχουν θέσει προτεραιότητα τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας και τα εξυπηρετούν υπεράνω κοινωνίας και πατρίδας. ...




Ας ετοιμαζόμαστε για τα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία κοστολογούνται σε 9.4 δισ. ευρώ και τα οποία είναι σίγουρο ότι θα υπονομευθούν λόγω της σφοδρότητας τους και του απάνθρωπου του χαρακτήρα τους. Η καθίζηση της οικονομίας θα προκαλέσει μείωση της εισπρακτέας φορολογικής ύλης και ο προϋπολογισμός του 2013, πολύ σύντομα θα τιναχτεί στον αέρα. Εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, ζούμε ένα ιστορικό καταστροφικό πείραμα, με έναν πρωθυπουργό, τον Α.Σαμαρά, ο οποίος λέει αδίστακτα πολιτικά ψέματα. Ούτε ένα ευρώ Συναγωνιστές, από τα 25 δισ. ευρώ, δεν θα δοθεί στην αγορά υπό την μορφή δανείου από τις τράπεζες. Τα χρήματα της επανακεφαλαιοποίησης θα τα κρατήσουν στην "άκρη" οι τράπεζες για να πάψουν να είναι χρεοκοπημένες. Δυστυχώς μετά την επανακεφαλαιοποίηση θα έχουμε ευρωπαίους κατοχικούς διοικητές. Οι επίτροποι αυτοί θα τηρούν απαρέγκλιτα τα προγράμματα προσαρμογής, θα ενημερώνουν με τριμηνιαία αναφορά την Κομισιόν και θα πληρώνονται με τα δικά μας χρήματα φυσικά. Τα προγράμματα προσαρμογής θα είναι υπό την επίβλεψη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα έχει και την κεντρική επίβλεψη, για την κερδοφορία που θα πρέπει να έχει το κάθε πιστωτικό ίδρυμα.
Σε λίγο καιρό μην περιμένετε να βρίσκετε τράπεζες σε μικρά νησάκια, αγροτικές περιοχές, κωμοπόλεις, αν οι Ευρωπαίοι επίτροποι κρίνουν ότι είναι είναι ασύμφορο να λειτουργούν, βάσει των κανόνων της "ελεύθερης αγοράς". Ξαναθυμίζω ότι το Ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 170% του ΑΕΠ το 2011 δηλαδή 356 δισ.  ευρώ. Ο Ε. Βενιζελος κούρεψε 200 δισ. ήτοι 53% και το χρέος αντί να πέσει κάτω από τα 250 δισ. ευρώ , εκτινάχτηκε μέσω νέων δανείων στα 340 δισ. ευρώ. Το ΑΕΠ της Ελλάδος με τα υφεσιακά μέτρα μειώθηκε κατά 6,6% το 2012 και το δημόσιο χρέος έφτασε στο .....175,5%. Το 2013 οι "τεχνοκράτες πολιτικοί" έχουν προϋπολογίσει νέα πτώση του ΑΕΠ  περίπου στο 4,5% οπότε αισίως το δημόσιο χρέος θα απογειωθεί στο 190%!!!! ......ο χρόνος μετρά αντίστροφα.
Η Χρυσή Αυγή σε αυτή την δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο, γνωρίζει ότι μια "αόρατη" ολιγαρχία, σιωνιστικού τύπου, παρεμβαίνει κυνικά και απροκάλυπτα στα εσωτερικά δρώμενα της Ελλάδας, έχοντας βρει εθελόδουλους πολιτικούς με απώτερο στόχο την εξόντωση του Ελληνικού λαού. Απέναντι σε μια κοινωνία διεφθαρμένη και σάπια και σε μια νεολαία κουρασμένη, χωρίς οράματα και σκοπούς, στεκόμαστε Όρθιοι και Περήφανοι, υψώνοντας το ανάστημά μας. Κάποιοι δειλοί λένε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Τους απαντούμε ότι ο συμβιβασμός δεν ταιριάζει σε εμάς.
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ ! ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
 
Παναγιώτης Παγκάκης, οικονομολόγος
Τ.Ο. Καρδίτσας