Οι προδότες της Ελληνικής εργατικής τάξης σκούζουν υπέρ των λαθρομεταναστών - Και μετά ψάχνονται γιατί ο Έλληνας εργαζόμενος τους έχει γυρίσει την πλάτη !

Με αφορμή την ημέρα του...μετανάστη ! Και το ΠΑΜΕ δεν έχασε φυσικά ευκαιρία , τα ανακάτεψε όλα σε ένα νοικοκυρεμένα ! 
Και λίγο ιμπεριαλισμό και λίγη χρυσή Αυγή και κατέληξε στην γνωστή λύση που είναι η νομιμοποίηση ! 
Και μετά ψάχνουν να βρουν γιατί γελάει ο κόσμος και για ποιόν λόγο ο Έλληνας εργαζόμενος τους έχει γυρίσει την πλάτη ! 
Διαβάστε τα καραγκιοζιλίκια του ΠΑΜΕ ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
18 Δεκέμβρη Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη
Μια μέρα αφιερωμένη στους... μετανάστες για να κρυφτεί το απάνθρωπο πρόσωπο των ιμπεριαλιστών και να θολώσει η εικόνα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που συντελείται όλες τις μέρες του χρόνου. Είναι η μέρα του νέου που με μια βαλίτσα φορτωμένη πτυχία, όνειρα και προσδοκίες εγκαταλείπει την Ελλάδα, μεταναστεύει για να βρει δουλειά οπουδήποτε μιας και τα μέτρα που παίρνει η τρικομματική κυβέρνηση για να σώσει τους καπιταλιστές από την κρίση, έχουν ανεβάσει το ποσοστό των άνεργων νέων στο 52%

Είναι η μέρα των προσφύγων και μεταναστών που θέλοντας να γλυτώσουν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών, θαλασσοπνίγονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.
Είναι η μέρα του μετανάστη που στενάζει στις άθλιες συνθήκες των χώρων “υποδοχής και φιλοξενίας”. Του μετανάστη που βιώνει τις επιθέσεις της αστυνομίας, τα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής, των φασιστικών ομάδων. Που ζει με την αγωνία για το σήμερα και αύριο του παιδιού του και της οικογένειας του. Του μετανάστη που αντιμετωπίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των κομμάτων που κλείνουν τα μάτια στις αιτίες που οδηγούν την εργατική τάξη να επιλέγει το δρόμο της αναζήτησής μιας καλύτερης μέρας, αλλά στηρίζουν απλόχερα τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές που λεηλατούν το μόχθο και τον ιδρώτα των λαών προκειμένου να σώσουν τα κέρδη των πολυεθνικών.
Ο ξεριζωμός του κάθε ανθρώπου από τη γη που γεννήθηκε δεν είναι δική του επιλογή. Την επιβάλλουν οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας που κρατούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση δισεκατομμύρια ανθρώπους σ΄ όλο τον κόσμο, που κερδίζουν πυροδοτώντας πολέμους και εμφύλιες συρράξεις, για το ξαναμοίρασμα των αγορών και την υποταγή των λαών. Είναι οι δυνάμεις που θέλουν τους μετανάστες, ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους, για να ρίχνουν την τιμή της εργατικής δύναμης για ολόκληρη την εργατική τάξη. Αυτές οι ίδιες δυνάμεις σπρώχνουν σήμερα, ξανά στη μετανάστευση Έλληνες εργαζόμενους, για να ξεφύγουν από τα δεινά που ζει η εργατική τάξη της χώρας μας, εξαιτίας της κρίσης που δημιούργησαν οι εκμεταλλευτές της.
Υπεύθυνοι για τη μετανάστευση δεν είναι οι μετανάστες. Είναι ο καπιταλισμός, οι πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρετούν, οι ιμπεριαλιστικές του ενώσεις, οι πόλεμοι και οι κάθε είδους επεμβάσεις τους. Είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, της μισθωτής σκλαβιάς. Αυτές είναι οι αιτίες της σημερινής μετανάστευσης που όσο παραμένουν και οξύνονται, τόσο θα αυξάνονται τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των ξεριζωμένων.
Ως ΠΑΜΕ, έχουμε επανειλημμένα αναδείξει και καταγγείλει στην εργατική τάξη τις αιτίες της σύγχρονης μαζικής μετανάστευσης και προσφυγιάς. Είμαστε αντίθετοι με το σύνολο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που επιζητούν επιλεκτικά μετανάστες για τις ανάγκες του κεφαλαίου, ως φτηνή και χειραγωγημένη εργατική δύναμη, σπρώχνοντας στον «Καιάδα» τους υπόλοιπους. Η αντιλαϊκή αντιμεταναστευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου προς τους μετανάστες και πρόσφυγες χτυπάει εξίσου και τους Έλληνες εργαζόμενους.
Συγχρόνως, παλεύουμε καθημερινά ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, τους αποκλεισμούς από την εκπαίδευση και την υγεία, από τη συμμετοχή στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, τα κυκλώματα και τις συμμορίες εκμετάλλευσης των μεταναστών, τις ρατσιστικές επιθέσεις. Για το ταξικό εργατικό κίνημα, η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών είναι μέρος της εργατικής τάξης, το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο μέρος της, παράγει πλούτο. Δεν το διαχωρίζουμε από την υπόλοιπη εργατική τάξη, δεν αποδεχόμαστε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ «νόμιμων» και «παράνομων» που χαράζει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπάλληλοι, στην Ελλάδα και την ΕΕ.
Η Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, οι αναφορές, τα αφιερώματα είναι υποκριτικά. Δεν έχουν στόχο να περιορίσουν στο ελάχιστο τα πογκρόμ, τις καθημερινές συλλήψεις μεταναστών, την παραβίαση κάθε ίχνους ανθρώπινου σεβασμού και αξιοπρέπειας. Δεν έχουν στόχο να αποκαλύψουν την ευθύνη της κυβέρνησης που αφήνει να δρουν κυκλώματα άγριας εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων, την ευθύνη των εργοδοτών που δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα, δεν ασφαλίζουν τους ξένους εργάτες, που παραβιάζουν ωράρια, μεροκάματα, συνθήκες δουλειάς, παραβιάζουν τα πάντα με μοναδικό σκοπό το κέρδος τους.
Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οι μέρες των μεταναστών, των προσφύγων, οι μέρες της εργατικής τάξης είναι και οι 365 μέρες το χρόνο. Τις 365 ημέρες τις έχουμε αφιερώσει στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Στον αγώνα για την καλύτερη και μεγαλύτερη οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα. Στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του συστήματος που έχει τη δυνατότητα να εξαναγκάζει λαούς και ανθρώπους στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Στο δρόμο της αλληλεγγύης. Η ταξική ενότητα κι αλληλεγγύη είναι το όπλο μας στη μόνιμη επιδίωξη του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν για φτηνά εργατικά χέρια, να χρησιμοποιήσουν τους συναδέλφους μετανάστες ως πίεση για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, να λειτουργήσουν ως κυματοθραύστης απέναντι στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. Είναι η μόνη απάντηση στο δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας που ρίχνουν προκειμένου να διχάσουν, να αποπροσανατολίσουν τους εργάτες, να μη βλέπουμε τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας, της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης. Τα προβλήματα που γεννά η μετανάστευση μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων κι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενιαίας ταξικής συνείδησης είναι η ανάδειξη των αιτών της μετανάστευσης, το γιατί εκατοντάδες χιλιάδες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Πάγια θέση μας είναι ότι οι λαοί, που δέχονται την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, πρέπει να μείνουν στις χώρες τους, να παλέψουν τους ντόπιους και ξένους δυνάστες, να απαλλαγούν από το ζυγό των μονοπωλίων, ώστε να μπορούν να παραμένουν στον τόπο τους και να ευημερούν.


Κύριο καθήκον για το ταξικό κίνημα είναι να μπουν στη δράση, η διαφώτιση και η οργάνωση όλων των εργαζομένων, με το βάρος να πέφτει στους τόπους δουλειάς, εκεί που σμίγει ο Έλληνας με τον ξένο εργάτη, εκεί που κατανοείται σε βάθος η κοινότητα συμφερόντων των Ελλήνων και μεταναστών εργατών, η ουσία του μεταναστευτικού προβλήματος ως πρόβλημα της εργατικής τάξης.
Η δράση στους χώρους δουλειάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σπάσει ο φόβος, οι δισταγμοί, να συναισθανθούν ότι αποτελούν μέρος όλης της εργατικής τάξης. Κάθε άλλη αντιμετώπιση, ως πρόβλημα αποκλειστικά ανθρώπινης αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας ή ως πολιτιστικό ζήτημα δε δίνει διέξοδο και προοπτική.
Μέσα από την κοινή δράση αποκαλύπτεται και αντιπαλεύεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η πολιτική των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών οι οποίοι, ανάλογα με τη συγκυρία, ακολουθούν διπρόσωπη τακτική στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας, τα ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα να δυναμώσουν την πάλη τους για:

Να σταματήσει η κρατική καταστολή και οι διώξεις σε βάρος των μεταναστών που, εκτός των άλλων, τροφοδοτούν τις ρατσιστικές επιθέσεις της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» κι άλλων φασιστοειδών συμμοριών.

Την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των μεταναστών,

Την απόκρουση της σκόπιμης συκοφάντησης ότι για την ανεργία, τη βία, την εγκληματικότητα φταίνε οι μετανάστες,

Παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ» που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της Ε.Ε. και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους,

Άμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (π.χ. αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία),

Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, χορήγησή της και στους άνεργους, απλοποίηση των διαδικασιών και διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης.

Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Κανένα αποκλεισμό από κοινωνικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες.

Καμία συμμετοχή ή διευκόλυνση εκ μέρους της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις π.χ. Συρία. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες. Να κλείσει η βάση της Σούδας