Ποιος κυβερνάει την Ελλάδα; Κατ’ εντολή νομοθετήματα


Ως γνωστόν, εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί μια ιδιότυπη «παράδοση» με το υπουργείο να αποδίδει χάρη στους οδηγούς που πριν τις γιορτές είχαν υποστεί αφαίρεση διπλώματος ή άδειας κυκλοφορίας. Εξαίρεση σε αυτή την «παράδοση» πάντοτε αποτελούσαν οι οδηγοί που είχαν υποπέσει σε παραπτώματα ιδιαιτέρως βαριά και επικίνδυνα, όπως η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Πριν από λίγο καιρό είχε προκύψει ένα νομικό κενό με θέμα την αποπληρωμή των διοδίων στις εθνικές οδούς, όταν πολλοί οδηγοί αποφάσισαν να παύσουν αυτές τις πληρωμές. Το ζήτημα ...



συντόμως τακτοποιήθηκε νομικώς με την επιβολή διοικητικού προστίμου και, προφανώς, αφαίρεση στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας. Όμως, αυτό, προφανώς δεν αρκούσε για να ικανοποιηθούν οι «εθνικοί μας εργολάβοι», οι οποίοι πέραν καναλιών και εφημερίδων, έχουν αναλάβει και την ανάπλαση των εθνικών οδικών δικτύων. Έτσι μια σκανδαλώδη απόφαση του υπουργείου, προσθέτει τους παραβάτες για μη αποπληρωμή διοδίων στην λίστα των οδηγών που δεν δικαιούνται επιστροφή των κατασχεθέντων στοιχείων, εξισώνοντας τους με αυτούς που συνελήφθησαν να οδηγούν μεθυσμένοι.
Το ερώτημα που προκύπτει, βέβαια, είναι για ποιο λόγο οι υπουργικές αποφάσεις έχουν τέτοιου είδους φωτογραφικές διατάξεις. Διατάξεις που, φυσικά, δεν είναι το ίδιο σκανδαλώδεις με την μόνιμη ανησυχία των κυβερνώντων «για απελευθέρωση των κονδυλίων για τα οδικά δίκτυα», αλλά σαφέστατα ενδεικτική της δουλικότητας των κυβερνώντων απέναντι στους «εθνικούς μας εργολάβους».