Alexis Tsipras στην εφημερίδα των Άγγλων λόρδων: "Παρακολουθώ CNN και διαβάζω GUARDIAN"

Συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Guardian (ένα από τα παραδοσιακά όργανα του βρετανικού καπιταλιστικού κατεστημένου…) έδωσε ο… φέρελπις Αλέξης Τσίπρας «στο πλαίσιο σειράς συνεντεύξεων με διεθνείς προσωπικότητες που έκαναν πρωτοσέλιδα το 2012 – «Stories of 2012», όπως καμαρώνει η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Που φτάσαμε, «διεθνής προσωπικότης» ο Τσίπρας!
Η συνέντευξη είναι εμφανέστατα αβανταδόρικη, κι αυτό φαίνεται με το…


καλημέρα, από τον τίτλο: «Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή» και τον υπότιτλο: «Ο νεαρός αριστερός μαχητής κρατούσε το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια του για λίγες μέρες τον Ιούνη. Μπορεί να το ξανακάνει το 2013».
Και βέβαια, η χρήση της λέξης «αλλαγή» παραπέμπει ευθέως στον αλήστου πολιτικής μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου, που με την «αλλαγή» του κατέστρεψε την Ελλάδα! Ανάλογες φιλοδοξίες φαίνεται να έχει και ο… Τσιπρανδρέου.
Στη συνέχεια της αβάντας που κάνει στον… Τσε Τσίπρα η αγαπημένη των Εγγλέζων λόρδων, ανακαλύπτει μέχρι και ότι ο εκλεκτός της έχει… ρητορικό χάρισμα: «Το ρητορικό χάρισμα του Τσίπρα έχει αναμφισβήτητα συμβάλει στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Από το καλοκαίρι και μετά, επανειλημμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να προηγείται. Προσβλέπει στην εξουσία. Το αίτημα για νέες εκλογές αναμένεται ότι θα ακουστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του 2013».
Ωστόσο, τα… καλύτερα για τον Alexis τα αφήνει για το τέλος η καθεστωτική φυλλάδα, η οποία βεβαιώνει τους λόρδους ότι πρόκειται για κύριο… κομψό και καθωσπρέπει, ενώ περιέχει και δήλωση του Tsipra (με πολλά νοήματα…), ότι πλέον ενημερώνεται από τα αμερικανοσιωνιστικά παραμορφωτικά δίκτυα:
«Στα 38 του και με την προσθήκη του νεογέννητου υιού του στην τετραμελή του οικογένεια, ο νεαρός πολιτικός έχει αφήσει πίσω του τις μέρες εκείνες που με τους ετερόκλητους συμμάχους -αριστεριστές, πράσινους, Μαρξιστές Μαοϊκούς- δούλευαν σε μίζερα δωμάτια του δεύτερου ορόφου του Κοινοβουλίου. Ο ενδυματολογικός κώδικας όπως και οι πρώτες γκρίζες νιφάδες στα μαύρα του μαλλιά, έχουν αλλάξει. Τα τζιν όλο και περισσότερο δίνουν τη θέση τους σε πιο κομψά κοστούμια, ιταλικά πουκάμισα και σουέντ παπούτσια, μαζί με μια εντυπωσιακή βελτίωση στα αγγλικά του, για έναν πολιτικό που σε αντίθεση με τους περισσότερους του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου δεν έχουν σπουδάσει σε ιδιωτικά σχολεία ή πανεπιστήμια του εξωτερικού: «Τώρα παρακολουθώ CNN και διαβάζω τον Guardian», δηλώνει ο κ. Τσίπρας».
Τα συμπεράσματα δικά σας!



ethnikismos.net