Μας γύρισαν 60 χρόνια πίσω - Κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό


Σύμφωνα με έρευνα του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού Adecco, σχετικά με την αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, σχεδόν οι μισοί Έλληνες που βρίσκονται σε «παραγωγική ηλικία» αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό, λόγω της ανεργίας που έφερε το Μνημόνιο!
Σε σχετική, λοιπόν, εκδήλωση που έκανε η εν λόγω εταιρεία, ανακοινώθηκε ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 49%, ανέφεραν ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναζητούν εργασία στο ...



εξωτερικό και ένα επιπλέον 3% δήλωσε ότι έχει ήδη δεχθεί σχετική πρόταση, την οποία και «ζυγίζει». Αναφερόμενοι σε άλλα μέλη της οικογενείας τους, το 30% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι τουλάχιστον άλλο ένα μέλος αναζητά εργασία στο εξωτερικό. Επίσης, το 39% δήλωσε ότι είναι άνεργοι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ από το υπόλοιπο 61%, ποσοστό 48% εργάζονται με σχέση πλήρους και 13% με σχέση μερικής απασχόλησης.
Η πλειοψηφία των ανέργων δήλωσαν ότι βρέθηκαν σ’ αυτή τη θέση μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους από τον προηγούμενο εργοδότη τους, με ένα σημαντικό ποσοστό (30%) να δηλώνουν επίσης ότι παραμένουν άνεργοι εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια! Σχετικά, με τον μισθό που προσδοκούν από εργασία στο εξωτερικό, το 29% απάντησε ότι θα μετανάστευε για έναν μισθό περίπου 2.000 ευρώ, ενώ ποσοστό 28% να δηλώνει ότι θα μετανάστευε και για μισθό περίπου 1.500 ευρώ. Αυτά είναι, λοιπόν, τα αποτελέσματα του Μνημονίου, με το οποίο υπερηφανεύονται ότι… έσωσαν την Ελλάδα οι εξωνημένοι εξολοθρευτές της! Με μια υπογραφή μας γύρισαν πολλές δεκαετίες πίσω, στο ’50 και στο ’60!
Άλλωστε, γι’ αυτό κανακεύουν τους λαθρομετανάστες. Γιατί υπάρχει σχέδιο να μας κάνουν εμάς λαθρομετανάστες! Αλλά, δε θα τους περάσει!


ethnikismos.net