Τι είναι τα 2,2 εκατομμύρια που έχει στην Ελβετία η γυναίκα του Παπαντωνίου;

Την απάντηση έδωσε σήμερα ο Αθανάσιος Νάκος, πρόεδρος επιτροπής ελέγχου οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, μιλώντας στον ΑΛΦΑ898, μαζί με άλλα αποκαλυπτικά. Δείτε αναλυτικά τι είπε:


«Από την υφιστάμενη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Πεπόνης μου έστειλε ονόματα πολιτικών προσώπων για έλεγχο. Στη λίστα αυτή υπήρχαν συγγενικά πρόσωπα πολιτικών» δήλωσε στον Α989 ο Αθανάσιος Νάκος-πρόεδρος επιτροπής ελέγχου οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών και αναφέρθηκε σε τρεις συγκεκριμένους πολιτικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι όλα είναι νόμιμα: «Ο κος Κεφαλογιάννης κάνει λόγο για δικαίωμα κληρονομικής διαδοχής γιατί ήταν η γυναίκα του δικαιούχος σε λογαριασμό που είχε ανοίξει η γιαγιά της. 
Ο κ. Παπαντωνίου ισχυρίζεται ότι τα 2.200.000 στα οποία είναι δικαιούχος η γυναίκα του, σχετίζονται με τον προηγούμενο άντρα της. Η σύζυγός του δεν έχει δηλώσει τα χρήματα και εκείνος λέει ότι δικαίως δεν τα έχει δηλώσει γιατί δεν έχουν ακόμη μεταβιβαστεί από το θανόντα. 
Στην περίπτωση Βουλγαράκη σχετίζεται με εξωχώρια εταιρεία. Υποστήριξε πως η γυναίκα του δεν έχει σχέση, αλλά αφορά στον πατέρα της». Ο κος Νάκος τόνισε πάντως ότι «προχωρούμε προσεχτικά ώστε ούτε να τη γλυτώσει που έχει παρανομήσει ούτε όμως τιμωρηθεί και κάποιος που δεν πρέπει».
Για τη νέα λίστα Λαγκάρντ δήλωσε πως δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής αν έχουν υπάρξει αλλοιώσεις, επεσήμανε όμως ότι «όπως κυκλοφόρησε η λίστα Βαξεβάνη έτσι μπορεί κάποιος να έχει inside information, από το ΣΔΟΕ ή αλλού, εγώ δεν έχω τέτοια πληροφόρηση»…. «Αν, πάντως, υπάρχουν αλλοιώσεις και υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα θα μου αποσταλούν για έλεγχο». 
Τόνισε, επίσης, ότι «η λίστα Λαγκάρντ δεν είναι ένα excel. Έχει καρτέλες και σε κάθε όνομα συνδεδεμένα και άλλα πρόσωπα, δικαιούχοι, οι οποίοι πρέπει να εξετασθούν. Έχει ονόματα επιχειρηματιών ιδιωτών, που πιθανόν νόμιμα να έχουν βγάλει χρήματα έξω. Από τις 17.000 που βρέθηκαν με χρήματα να έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό, έχουν ήδη σταλεί σημειώματα από την Εφορία για κουβέντα… Ήδη υπάρχουν φοροτεχνικοί στους οποίους έχουν προστρέξει οι πολίτες εκείνοι που έχουν στείλει λεφτά στο εξωτερικό για να μάθουν αν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτά τα χρήματα».
 
 
 
taxalia.blogspot.com