Βαρόμετρο Public Issue: Η... εκδίκηση του Αλαφούζου

Πριν από περίπου δύο βδομάδες, ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής ήταν καλεσμένος (για πρώτη φορά!) στον τηλεοπτικό σταθμό του Αλαφούζου (ΣΚΑΪ) και στην παρθενική εκπομπή του κομμουνιστή δημοσιογράφου Μπογδάνου. Επρόκειτο βεβαίως για μια στημένη εκπομπή με στόχο την δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής, η οποία εξελίχθηκε σε δυσφήμιση του δημοσιογράφου και του αφεντικού του σταθμού, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα»! 
Και τότε μας δημιουργήθηκε η απορία: ποια θα είναι η εκδίκηση του Αλαφούζου στο πρωτοφανές στα χρονικά γεγονός της αποκάλυψης του βίου και της πολιτείας του μέσα από τον ίδιο τον τηλεοπτικό του σταθμό;

Χθες το βράδυ μας λύθηκε η περιέργεια! Στο βαρόμετρο της... 
 
 
 
 
συνεργαζόμενης με τον ΣΚΑΪ Public Issue (που δεν βγάζει πρόθεση ψήφου, άγνωστο γιατί…) παρουσιάστηκε μεγάλη… πτώση (κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες!!!) της δημοφιλίας του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής και του κινήματος, από το 20% στο 15% και από το 21% στο 16% αντίστοιχα. Ιδού και το συμπέρασμα του Αλαφούζου: «Ραγδαία είναι και η πτώση της Χρυσής Αυγής σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταδεικνύοντας ότι οι προκλητικές συμπεριφορές βουλευτών και μελών της έχουν ενοχλήσει και κουράσει τους πολίτες της χώρας».

«Ραγδαία», λοιπόν, η πτώση της Χρυσής Αυγής, όταν σ’ όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις των άλλων εταιρειών καταγράφεται ως τρίτο κόμμα με διψήφια ποσοστά και με σχεδόν διπλάσια διαφορά από το τέταρτο κόμμα κι όταν ουκ ολίγοι παράγοντες του κατεστημένου εκφράζουν το φόβο ότι «αν γίνουν τώρα εκλογές η Χρυσή Αυγή θα είναι δεύτερο κόμμα»!

Δε μας πτοούν αυτού του είδους τα κολπάκια των… θιγμένων καναλαρχών. Από την αρχή της ύπαρξής της, η Χρυσή Αυγή ήταν πάντα απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και ποτέ δεν επιδίωξε οποιονδήποτε συμβιβασμό με αυτούς που είναι εξίσου υπεύθυνοι με τους πολιτικάντηδες για τη σημερινή δυστυχία του ελληνικού λαού. Έτσι ήμασταν στο παρελθόν, έτσι είμαστε σήμερα κι έτσι θα είμαστε και στο μέλλον. Γι’ αυτό μας εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός… κι ας λένε οι πάσης φύσεως Αλαφούζοι!

Για την ιστορία αξίζει να θυμίσουμε τι έδινε η εταιρία, κατ' εντολήν του ίδιου σταθμού πριν από τις εκλογές. Τότε λοιπόν, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούταν της ΝΔ κατά 6 μονάδες και η Χρυσή Αυγή έμπαινε οριακά στην Βουλή. Επίσης για την ιστορία, οφείλουμε να αναφέρουμε μία έρευνα που δημοσίευσε προσφάτως η Public Issue και δεν "έτυχε" δημοσίευσης από τον Αλαφούζο.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, λοιπόν, η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής έχει ανέβει κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Παραθέτουμε χάριν εγκυρότητας και φωτογραφία της εν λόγω έρευνας που όπως λέει έχει στοιχεία από τον Οκτώβριο του 2012.


Διαμηνύουμε προς όλα τα φερέφωνα της διαπλοκής πως γνωρίζουμε πολύ καλά το σχέδιο ανάσχεσης της Χρυσής Αυγής και της δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Είναι γνωστό πως έχουν μοιραστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εταιρείες δημοσκοπήσεων, ώστε να παρουσιαστεί το...άσπρο μαύρο. Οι προσπάθειές τους όμως θα πέσουν στο κενό, καθώς το εθνικιστικό ποτάμι που θα ξεβρωμίσει τον τόπο έχει φουσκώσει και δεν γυρίζει πίσω!