DAILY MAIL: Η Χρυσή Αυγή είναι η μεγαλύτερη απειλή από τη δεκαετία του ΄30


Για πολλοστή φορά, μια εγγλέζικη εφημερίδα του κατεστημένου των Άγγλων λόρδων, η Daily Mail, ασχολείται εκτενώς με το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει τελευταία για το ελληνικό και διεθνές πολιτικό σύστημα, που δεν είναι άλλο από την Χρυσή Αυγή. Το άρθρο έχει τίτλο «The new dark age: Across Europe, free speech and democracy face their biggest threat since the Thirties» («Ο νέος μεσαίωνας: Σε όλη την Ευρώπη, η ελεύθερη έκφραση και η δημοκρατία αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη απειλή από την δεκαετία του ’30») και αναφέρει τα εξής… τρομολαγνικά:




«Αλλά αυτό που το κάνει όλο αυτό ακόμα πιο επικίνδυνο, είναι ότι όλο αυτό, έρχεται μαζί με την ακροδεξιά, η οποία προελαύνει όλο και πιο ξεδιάντροπα στους δρόμους της Αθήνας – μια τρομακτική υπενθύμιση ότι όταν το πολιτικό κατεστημένο χάνει το στήριγμά του, οι απλοί άνθρωποι στρέφονται προς τα άκρα. Με σκηνές που έχει να δει η Ευρώπη από τη μακρά νύχτα της δεκαετίας του ’30, σχεδόν καθημερινά έρχονται νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι επάνω στα ερείπια του Ελληνικού ονείρου, συγκεντρώνουν δύναμη οι δυνάμεις της ξενοφοβίας. Ακούγεται σαν κάτι από τη Γερμανία του Χίτλερ – αλλά αυτό συμβαίνει στην καρδιά της Ευρώπης το 2012. Στις εκλογές του Ιουνίου το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής κέρδισε 18 έδρες. Και νωρίτερα ένστολοι τραμπούκοι του κόμματος επιτέθηκαν σε θέατρο στην Αθήνα, το οποίο ανέβαζε μια παράσταση στην οποία παρουσιαζόταν ο Ιησούς και οι Απόστολοι ως ομοφυλόφιλοι στο Τέξας. Πριν από ένα χρόνο είχα προειδοποιήσει από αυτές τις σελίδες ότι οι επιθανάτιοι πόνοι της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να δώσουν στην ήπειρο τις σκοτεινότερες στιγμές της από την δεκαετία του ’30. Δεν μου δίνει καμία ικανοποίηση να βλέπω τις προβλέψεις μου να πραγματοποιούνται.
Όλο και περισσότερο, οι σκηνές στους δρόμους της Αθήνας μου θυμίζουν τα φοβερά γεγονότα των αρχών της δεκαετίας του ’30, όταν η οικονομική κατάρρευση, το πολιτικό χάος και μια φοβερή αίσθηση δυσαρέσκειας. Άνοιξε το δρόμο για τη μεγαλύτερη τυραννία που γνώρισε ποτέ η Ευρωπαϊκή μας ήπειρος».
Ερώτηση: Γιατί τα όργανα των Εγγλέζων λόρδων δεν ασχολούνται καθόλου με τον «κίνδυνο» του νέο-κομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ, που’ ναι και πρώτος στις δημοσκοπήσεις και είναι η… εν αναμονή επόμενη κυβέρνηση της χώρας, παρά μόνον με την Χρυσή Αυγή;
Απάντηση: Γιατί μόνο η Χρυσή Αυγή είναι πραγματικά αντισυστημικό κόμμα!


ethnikismos.net