Οι Αλβανοί δουλεύουν μέρα νύχτα για την "μεγάλη αλβανία" και στην Ελλάδα το πολιτικό κατεστημένο "δαιμονοποιεί" τον Ελληνικό Εθνικισμό - Μπερίσα στα Σκόπια: «Εργαζόμαστε κάθε λεπτό για την ένωση» !


Μπερίσα: «Τα Σκόπια επί αιώνες δεν είναι μόνο το επίκεντρο της Δαρδανίας, αλλά και το επίκεντρο του αλβανικού έθνους»
Βαλκανικό Περισκόπιο:
«Με μια συγκινητική, ενθουσιώδη, αισιόδοξη και συμβουλευτική ομιλία ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, απευθύνθηκε, χθες, στους πάνω από ...
 



25 χιλιάδες Αλβανούς στα Σκόπια, με την ευκαιρία της 100ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι μπροστά στους πολίτες αυτής της πόλης που ακτινοβολούν φως για το έθνος σε όλες τις εθνοτικές περιοχές.
»Τα Σκόπια επί αιώνες δεν είναι μόνο το επίκεντρο της Δαρδανίας, αλλά και το επίκεντρο του έθνους και των κινήσεων του, των σημερινών Αλβανών, τους οποίους εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη τόσο στους ίδιους όσο και στους προγόνους τους.
» Σε αυτήν την επέτειο των 100 ετών, η τιμή ανήκει στη σημαία του Σκερντέμπεη (Skënderbeut), στην εθνική σημαία, τη σημαία που ενέπνευσε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς να θυσιάσουν τη ζωή τους για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια της εθνικής σημαίας, μια σημαίας που βρίσκεται σε κάθε κύτταρο, κρατώντας την ψυχή και καρδιά κάθε μάρτυρα του έθνους μας».
Στη συνέχεια ο Αλβανός πρωθυπουργός, ενώπιον του συνόλου των αρχηγών των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, αλλά και των Αλβανών πολιτικών του Κοσσυφοπεδίου, τόνισε ότι «Οι Αλβανοί δεν συμφωνούν με την αδικία που μας επιβάλλουν, οι Αλβανοί ποτέ δεν συμφώνησαν με τη μέτρηση της ελευθερίας των άλλων και την καταπίεση των άλλων» και εκθείασε την «θρυλική αντίσταση του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» και τον «Εθνικό Στρατό των Σκοπίων» που είχαν σκοπό την απελευθέρωση του αλβανικού έθνους.
«Δόξα για πάντα στους μαχητές και στους πολιτικούς τους ηγέτες», κατέληξε.

Βαλκανικό Περισκόπιο




kostasxan.blogspot.com