Οι Αλβανοί ακυρώνουν την σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα με πρόφαση ότι η Ελληνική αστυνομία αδυνατεί να τους προστατεύσει από την Χρυσή Αυγή

Για το θέμα είχαμε γράψει ΕΔΩ
Ακυρώνεται οριστικά η απόβαση των ερυθρόμαυρων εξ αλβανίας όπως ανακοινώνουν τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Μεταξύ των άλλων, οι Αλβανοί αναφέρουν ότι φοβούνται για τις ζωές των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, καθώς κάποιοι απειλήθηκαν για τη συγκεκριμένη ενέργεια, και για αυτό ακυρώνουν την προγραμματισμένη «απόβαση» τους. 
Άθελα τους δηλαδή μας αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν αλβανικοί πυρήνες της συγκεκριμένης οργάνωσης που διαμένουν στην Ελλάδα ως… «μετανάστες»! 
Είδηση που πρέπει να λάβει σοβαρά η Ελληνική αστυνομία…! 
Ακολουθεί κομμάτι από κείμενο αλβανικού μέσου:...

 
 
Η Αστυνομία αρνείται να δώσει την άδεια και την παροχή ασφάλειας για την εκδήλωση. Πίεση από νεοναζί της Χρυσής Αυγής…!
Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ανακοίνωσε ότι έχει ακυρωθεί η διενέργεια διαμαρτυρίας στην Αθήνα, με την ευκαιρία της εγκατάστασης του υποκαταστήματος της ΑΚ. Ο λόγος είναι η πίεση που γίνεται από νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά και χαρακτηριστική αμέλεια της ελληνικής αστυνομίας.
"Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία είχε προγραμματίσει μερικές μέρες πριν να οργανώσει μια συνάντηση με τις εκατοντάδες των Αλβανών μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, με την ευκαιρία της εγκατάστασης του υποκαταστήματος της ΑΚ στην Ελλάδα και το συνέδριο θα πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο Stanley.
Την Παρασκευή το βράδυ η ελληνική αστυνομία αρνήθηκε να δώσει άδεια και την παροχή ασφάλειας για την ανάπτυξη της δραστηριότητας και οι  διοργανωτές της συνάντηση της ΑΚ προειδοποίησαν (για λόγους ασφαλείας δίνουν μόνο τα αρχικά) δεν θα ευθύνεται για συμβάντα και τη ζωή των συμμετεχόντων.
Εν τω μεταξύ χθες τα τέσσερα μέλη του ναζιστικού ελληνικού  κόμματος "Χρυσή Αυγή" είχαν πάει στα σπίτια κάποιων ακτιβιστών της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας και απείλησαντις  οικογένειες και τα παιδιά τους σε περίπτωση που θα αποφασιζόταν η διατήρηση της προγραμματισμένης δραστηριότητας.
Ομάδες από το Κόμμα της  "Χρυσής Αυγής" πριν από αρκετές ημέρες είχαν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο, όπου η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και άσκησαν τεράστια πίεση σε εκπροσώπους  και βρίσκονταν  έξω από το ξενοδοχείο με πανό που έγραφε: "Κάτω οι Ερυθρόμαυροι Αλβανοί φασίστες" .
Ως αποτέλεσμα αυτής της ισχυρής πίεσης από εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής», τους ανάγκασαν να ακυρώσουν τη σύμβαση για την ανάπτυξη της δραστηριότητας.