Συνεχίζουν να φυλάσσονται όλοι οι βουλευτές, εκτός της Χρυσής Αυγής !

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο αποτυχημένος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, Ν. Δένδιας, ο οποίος –μεταξύ των άλλων- ξεστόμισε κι ένα πελώριο ψεύδος. Ερωτηθείς για «τις επιστροφές φρουρών πολιτικών και ιδιωτών στην ενεργό δράση», απάντησε ως εξής: ...


 


 «Το σχέδιο προχωράει πολύ καλά. Χωρίς κανέναν λαϊκισμό, χωρίς να κάνουμε ανακοινώσεις και να κοκορευόμαστε, με μεγάλη σοβαρότητα και με σημαντικά αποτελέσματα. Με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και ευρωπαϊκά πρότυπα, ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν επιστρέψει ή θα επιστρέψουν μέσα στην εβδομάδα υπερβαίνει τους 600. Συνολικά σε στόχους (πρεσβείες, κτίρια κλπ) η ΕΛ.ΑΣ είχε 4.470 άτομα. Ο δικός μας στόχος ήταν η μείωση αυτού του αριθμού κατά 20-24%…»
Ψέματα! Και δεν κάνει ανακοινώσεις το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, όχι για μην… κοκορευτεί, αλλά για να μην ξεφτιλιστεί. Συγκεκριμένα, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ είχε περάσει ένα Προεδρικό Διάταγμα, το υπ’ αριθμόν 100/2012, με αριθμό ΦΕΚ Α-166 και τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 141/1991 “Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών”», που προβλέπει την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών που υπηρετούν σε βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, επιχειρηματίες, καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφους κ.λπ., η οποία έπρεπε να εκτελεστεί μέσα σε 20 ημέρες. Μετά, μια ειδική επιτροπή του υπουργείου θα εξέταζε μία προς μία τις αιτήσεις των προαναφερόμενων πολιτικών και μη προσώπων και θα αποφάσιζε κατά περίπτωση εάν συντρέχει λόγος φύλαξης του συγκεκριμένου προσώπου και από πόσους αστυνομικούς.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, συνέβησαν τα γνωστά γεγονότα στη Ραφήνα και στο Μεσολόγγι και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ αποφάσισε να αποσύρει αμέσως την αστυνομική φρουρά από όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής! Και περιορίστηκε σ’ αυτούς. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσυρθεί ούτε ένας αστυνομικός από τους υπόλοιπους βουλευτές, τους πρώην βουλευτές, τους ευρωβουλευτές κ.τ.λ. κι ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον, με το πρωτοφανές φαινόμενο ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ να μην εφαρμόζει το Π.Δ. που έφερε ο ίδιος! Οι μόνοι αστυνομικοί που έχουν επιστρέψει στην «ενεργό υπηρεσία» είναι κάτι λίγοι που φύλαγαν πρεσβείες, κτίρια κ.τ.λ., γι’ αυτό και τους μνημονεύει ο Δένδιας.