Γκρεμίζουμε τον μύθο του «εθνάρχη»!

Ο αληθινός Κωνσταντίνος Καραμανλής 
Πάντοτε η καταγωγή του «εθνάρχη » Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούσε ένα μυστήριο για τους βιογράφους του, αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές. 
Οι πραγματικές του ρίζες χάνονται σε ένα παρελθόν γεμάτο « καταχνιά» και έτσι είναι δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά για μη ξεκάθαρη ελληνική του προέλευση. 
Την αμφισβήτηση την συντήρησε έντεχνα και ο ίδιος , αφού ποτέ δεν είχε δώσει εξηγήσεις σχετικά με την καταγωγή της οικογενείας του. Επίσημα ο Καραμανλής γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1907 στο χωριό Κιούπκιοϊ της περιοχής Σερρών, λόγω του ότι η Μακεδονία ανήκε τότε στην Οθωμανική αυτοκρατορία γεννήθηκε ως Οθωμανός υπήκοος και ανήκε στο «ρωμέικο» βιλαέτι, που ξεχώριζε τους ντόπιους Έλληνες (αλλά και τους Ελληνόφωνους αλλοεθνείς που οι Σλάβοι τους ονόμαζαν υποτιμητικά «γραικομάνους») τόσο από τους Τούρκους Μουσουλμάνους όσο και από τους Βούλγαρους Χριστιανούς Ορθόδοξους. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου με επιτυχία αναλύεται το φαινόμενο «Καραμανλισμός», που τόσα δεινά προκάλεσε στην χώρα μας...




Από το 1935 που εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής όλες του οι πράξεις καταδεικνύουν την χωρίς όρια ματαιοδοξία του και την αχαριστία του απέναντι σε όλους αυτούς που κάποτε τον είχαν στηρίξει. 
Το χειρότερο και πιο καταστροφικό από όλα τα ελαττώματα του αυταρχικού του χαρακτήρα, ήταν το ότι δεν δίσταζε να θυσιάσει ακόμα και το συμφέρον της ίδιας του της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα. 
Ξεκινώντας από την εκλογή του το 1935 και συνεχίζοντας με την στάση του απέναντι σε φίλους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους, λιτά και τεκμηριωμένα ο συγγραφέας γκρεμίζει τον «εθνάρχη» από το βάθρο στο οποίο τον έχουν τοποθετήσει οι πολιτικοί του επίγονοι και διαλύει τον μύθο του.