Η έλλειψη πετρελαίου κλείνει τα σχολεία στη Φλώρινα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1GF3UeUgYbemdXheS731yxvoXaymMEq-3-KsUb93ukws7xG7GTblWUhLd1bpZg4tBaslXO43Y7Y8jTzAC39WK_emnWVeX_iehttS0IHUoC8Gpuaqt-Nz-6cUmfPey7jOSV78FFW2yg4y6/s1600/%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3+%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A9%CE%9D+30-10-2012.JPG
Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με τον Ε.Φ.Κ. πετρελαίου κίνησης οδήγησε σε αύξηση 40% τις τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο έφτασε στα 1,40 ευρώ από 1 ευρώ που ήταν πέρσι, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά ακόμα και σχολεία αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης.

Χωρίς θέρμανση κάνουν μάθημα οι μαθητές των σχολείων της Φλώρινας με θερμοκρασίες που διαμορφώνονται από δύο μέχρι οκτώ βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μέχρι στιγμής ο καιρός ήταν ευνοϊκός, ωστόσο τα πρώτα χιόνια έπεσαν προχθες Πέμπτη (08/11) στα γύρω βουνά και αναμένεται κύμα ψύχους σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από σφοδρούς χειμώνες...




 

Τα αποθέματα πετρελαίου που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ μικρά και επαρκούν για λίγες μόνο μέρες, ενώ εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης επισημαίνουν ότι αν δεν φτάσουν οι επιχορηγήσεις για την προμήθεια πετρελαίου, θα αναγκαστούν να κλείσουν τα σχολεία.
Σοβαρά τεχνικά προβλήματα και στην χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. 

Υπό αμφισβήτηση τίθεται η καταβολή μέχρι τα τέλη του έτους των επιδομάτων θέρμανσης, καθώς προκύπτουν σημαντικά τεχνικά ζητήματα στις διαδικασίες χορήγησής του. 

Το πρώτο πρόβλημα αφορά όσους δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλουν φορολογική δήλωση το 2012, καθώς δεν έχει απαντηθεί ακόμα πώς θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι ως εκ τούτου είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

Το δεύτερο πρόβλημα που δεν έχει ακόμα επιλυθεί αφορά τα νοικοκυριά που κατοικούν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και έχουν αυτόνομη θέρμανση. 

Δεδομένου ότι η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται να γίνεται με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα, για τα συγκεκριμένα νοικοκυριά δεν θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης.