Μεϊμαράκης: Σήμερα αποφασίζουν οι τραπεζίτες !


Κυνική ομολογία της άνευ όρων παράδοσης της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους έκανε χθες στο Mega ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέντευξη του τόνισε: ...




«Θέλω να πιστεύω ότι τη Δευτέρα θα έχουμε μια απόφαση από το Γιούρογκρουπ και η Τρίτη θα είναι μια διαφορετική μέρα. Εκτιμώ ότι σε ένα – ενάμιση μήνα εκτός από τα οικονομικά και εργασιακά θα προστεθούν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου σοβαρά θεσμικά ζητήματα. Αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο στα οικονομικά, αλλά η πολιτική δεν είναι μόνο οικονομικά και ούτε είμαστε όλοι οικονομολόγοι. Οι πολιτικοί αφήσαμε πολύ χρόνο στους τεχνοκράτες και στους οικονομολόγους, οι οποίοι εμφανίζονται κατά καιρούς σαν κομήτες, μας δίνουν μια συνταγή, αποχωρούν, ενώ εμείς οι πολιτικοί παραμένουμε. Εμάς ξέρει ο κόσμος, εμείς μεταφέρουμε τη συνταγή στον κόσμο και μένουμε να τους πούμε ότι ήταν λάθος τελικά. Εγώ θέλω οι πολιτικοί να αποφασίζουν. Σήμερα δυστυχώς αποφασίζουν οι τραπεζίτες, οι οικονομολόγοι και έχουμε αφήσει χώρο. Ευθυνόμαστε οι πολιτικοί γι αυτό".
Συγχαρητήρια κύριε Μεϊμαράκη για την παρρησία των λόγων σας. Αναρωτιόμαστε όμως, αφού οι πολιτικοί έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα κι άλλοι αποφασίζουν για τις τύχες του Λαού και της Πατρίδας, ποιος είναι τότε ο ρόλος σας ως πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου;